ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Ο απίθανος Χάρης Θεοχάρης: Για τα κρούσματα στα νησιά φταίει …ο κορωνοϊός

Σε μία (προφανώς μάταιη) προσπάθεια να μπαλώσει την κραυγαλέα αποτυχία της κυβέρνησης τόσο στην προστασία της δημόσιας υγείας όσο και στην στήριξη του τουρισμού επιδόθηκε σήμερα ο Χάρης Θεοχάρης. Ως αρμόδιος υπουργός, ούτε λίγο – ούτε πολύ εκτίμησε πως το lockdown που επιβλήθηκε στην Μύκονο και ετοιμάζεται να επιβληθεί και σε άλλα νησιά, κινείται εντός του πλαισίου του κυβερνητικού προγραμματισμού.

Αναφερόμενος στα μέτρα που λαμβάνονται ο Χάρης Θεοχάρης είπε στην Βουλή πως «δεν υποσχεθήκαμε ποτέ και σε κανέναν ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι εύκολο. Δεν είναι εύκολο. Ακριβώς αυτό είναι που ξεχωρίζει τη χώρα μας». Πρόσθεσε μάλιστα πως «είμαστε από πάνω και κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Συνεργαζόμαστε με την Πολιτική Προστασία». Τόνισε επίσης ότι «θα είμαστε εδώ να παίρνουμε τις κατάλληλες αποφάσεις.

Αυτά καταγράφθηκαν στην Βουλή από τον ίδιο υπουργό, που στις 4 Ιουνίου, παρουσιάζοντας την καμπάνια της θερινής σεζόν του 2021 έδινε εντελώς διαφορετικό μήνυμα. Τότε είχε πει χαρακτηριστικά: «Θέλουμε οι επισκέπτες μας να βιώσουν την Ελλάδα που ονειρεύονται. Κάθε μικρή ή μεγαλύτερη έκπληξη που κρύβει μέσα της, με τη γαλήνη στη ψυχή και στο πνεύμα». Τόνιζε μάλιστα πως «το ελληνικό καλοκαίρι το αξίζουμε φέτος, περισσότερο από ποτέ! Το ελληνικό καλοκαίρι το χρειάζονται οι φίλοι μας από το εξωτερικό φέτος, περισσότερο από ποτέ! Αυτό το μήνυμα ξεκινάει σήμερα κι ανοίγει τα φτερά του για να φθάσει στα πέρατα του κόσμου».

Ο υπουργός Τουρισμού πήγε όμως το πράγμα και λίγο παραπέρα. Απέδωσε την έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού, στον ….κορονοϊο και την μετάλλαξη Δέλτα. Υποστήριξε ότι η αύξηση του δεν οφείλεται στην διαδικασία έλευσης τουριστών ή στην ποιότητα των ελέγχων που γίνονται. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Υπήρξε αύξηση στις Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα, και στη Νέα Υόρκη, σε άλλες χώρες, περιοχές οι οποίες είναι και μάλιστα εμβολιασμένες, όπως το Ισραήλ, είναι λόγω τουρισμού; Όχι βέβαια. Η αύξηση σε μη τουριστικές χώρες ή χώρες που έκλεισαν τα σύνορά τους είναι λόγω τουρισμού; Όχι βέβαια. Η αύξηση στην πραγματικότητα σε όλον τον πλανήτη δεν οφείλεται στον τουρισμό, οφείλεται στην μετάλλαξη Δέλτα, μια πανδημία μέσα στην πανδημία».

Αυτά όταν στις 4 Ιουνίου δήλωνε πως «ενισχύουμε το ΕΣΥ σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς από την Αθήνα μέχρι το τελευταίο νησί της χώρας μας. Ώστε να έχει ο κάθε πολίτης και ο κάθε τουρίστας την φροντίδα που του αξίζει».

Προφανώς η Μύκονος μάλλον δεν θεωρήθηκε από την κυβέρνηση «τουριστικός προορισμός». Είναι ο μόνος τρόπος να εξηγηθεί η ανεπάρκεια του Εθνικού Συστήματος Υγείας όπως και η απουσία υποδομών πολιτικής προστασίας προκειμένου να βρουν κατάλυμα, όσοι προσβλήθηκαν από τον Covid 19. Κάτι που παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Χάρης Θεοχάρης αναφέροντας πως «υπήρχε μια αδυναμία να μπορέσουμε να μεταφέρουμε μέσω της ακτοπλοΐας με ασφάλεια ανθρώπους οι οποίοι βγαίνουν θετικοί στον κορωνοϊό» λέγοντας μάλιστα ότι «ζητήσαμε από τους γιατρούς να μας προτείνουν μια μεθοδολογία.

Η παρουσία και η επιχειρηματολογία του υπουργού Τουρισμού στην Βουλή, δείχνει πως όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, η κυβέρνηση θα υιοθετήσει ως επικοινωνιακή στρατηγική το …να βγάλει τους πάντες τρελούς. Να απαντά δηλαδή στις επικρίσεις για τις πολιτικές της επιλογές αρνούμενη την οφθαλμοφανή πραγματικότητα. Αυτή που οδηγεί στην λήψη οριζόντιων μέτρων σε νησιά στα οποία υποτίθεται ότι γίνονται εξονυχιστικοί έλεγχοι εισόδου και ο εμβολιασμός των κατοίκων ξεπερνά το 90%.

Θυμίζουμε πως τον Αύγουστο του 2020 όταν τα κρούσματα αυξάνονταν με γεωμετρική πρόοδο ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Χάρης Θεοχάρης αλλά και ο Νίκος Χαρδαλιάς διαβεβαίωναν πως αυτό δεν σχετίζεται με τον τρόπο που άνοιξε ο τουρισμός. Όπως χαρακτηριστικά δήλωνε μέσω ρητορικής ερώτησης ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας : «Ευθύνεται ο τουρισμός για την ανοδική τάση των κρουσμάτων που παρατηρείται στην χώρα μας; Η απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι». Μερικούς μήνες αργότερα όμως σε συνέντευξή του στο CNN ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να παραδεχθεί πως «είχαμε αύξηση στα κρούσματα ανά ημέρα, τα οποία κυμαίνονται περίπου στα 200 ημερησίως, και όντως περιμέναμε αυτή την αύξηση των κρουσμάτων καθώς ανοίξαμε την οικονομία μας και τον τουρισμό”. Λέγοντας στην συνέχεια ότι “είναι φυσιολογικό, όταν ανοίγει η οικονομία και οι άνθρωποι χαλαρώνουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, να παρατηρούμε αύξηση των κρουσμάτων. Γνωρίζουμε ακριβώς τι συνέβη». Μόνο που και φέτος επανέλαβαν ακριβώς το ίδιο.

 

ΠΗΓΗ: imerodromos.gr

Σχετικές αναρτήσεις

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ ΜΟΥ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies