ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικάΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Ο Βασίλης Οικονόμου των 18 ακινήτων και των 259.000 ευρώ σε οφειλές, κουνάει το δάχτυλο στον πολίτη που αδυνατεί να πληρώσει το ρεύμα του…

Στην εποχή της ψηφιακής διαφάνειας, λίγα πράγματα μπορούν – επισήμως – να κρυφτούν από τον έλεγχο του μέσου πολίτη. Μια ματιά στα περιουσιακά στοιχεία του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και νυν της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου, είναι αρκετή για να καταλάβει κανείς πως τον ίδιο τον “παίρνει” να διατείνεται πως οι λογαριασμοί του ρεύματος είναι κάτι που μπορεί να πληρωθεί, όσο “φουσκωμένοι” να είναι.

 

Ο ίδιος άλλωστε, το πρωί της Πέμπτης, φρόντισε να κουνήσει το δάχτυλο στο μέσο νοικοκυριό και στον μέσο συνταξιούχο, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ πως “ο τζάμπας πέθανε” και πως οι διακοπές στο ρεύμα, είναι επί της ουσίας αιτιολογημένες. Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, για όλα φταίει η… νοοτροπία του νεοέλληνα, που έχει γαλουχηθεί στο “τζάμπα”, σε μια ρητορική που μας θύμισε αρκετά το αξέχαστο, “μαζί τα φάγαμε”. Κοινώς, φταίει ο πολίτης για την ανέχειά του γιατί δεν συμπεριφέρεται ορθά.

Η όλη αποποίηση πολιτικής ευθύνης ενισχύθηκε στη συνέχεια και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γ. Οικονόμου, ο οποίος καλύπτοντας τον συνονόματο και ομόσταυλό του, είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως η κυβέρνηση κάνει το καλύτερο για τις τιμές στο ρεύμα, και πως διακοπές γίνονταν και επί ΣΥΡΙΖΑ.

 

Παράλληλα, το Μαξίμου θεωρεί εύλογο τον μισθό του πρόεδρου και διευθύνοντα συμβούλο της ΔΕΗ, Γιώργου Στάσση, και των golden boys, γιατί η “διοίκηση έσωσε τον φορέα”. Μιλάμε προφανώς για μια λογική των δύο μέτρων και δύο σταθμών. Από τη μια οι προύχοντες έχοντες την εξουσία, και από την άλλη ο πολίτης που αγωνιά για το πώς θα βγάλει το μήνα.

 

Από τη μια ο πολίτης που βλέπει φουσκωμένους λογαριασμούς των 700 ευρώ με ρήτρες αναπροσαρμογής που δεν μπορεί να κατανοήσει, με μισθούς που μπορεί και να μην ξεπερνούν την οφειλή του, και από την άλλη τα golden boys των παχυλών απολαβών, των bonus και των χλιδάτων κατοικιών, και ο κ. Β. Οικονόμου των 18 ακινήτων, αλλά και των 259.000 ευρώ σε οφειλές (στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων).

 

Αναλυτικότερα, ο κ. Οικονόμου μαζί με τη σύζυγό του παρουσιάζει 52.300 ευρώ σε εισοδήματα, δηλώνει 3 οχήματα και 18 ακίνητα, παρουσιάζει 2.400 ευρώ σε επενδυτικά προϊόντα, 136.400 ευρώ σε καταθέσεις, και 259.700 ευρώ σε οφειλές. Μη ξεχνάμε φυσικά πως το 2022 μπήκε για τη ΝΔ με χρέη που ανέρχονται πλέον σε 343 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 118 εκατ. από όταν έγινε και πάλι κυβέρνηση, και 34,5 εκατ. μόνο μέσα στον τελευταίο χρόνο. Από τη ΝΔ απαντούν πως αποκλειστικός λόγος αύξησης των δανειακών υποχρεώσεων της Νέας Δημοκρατίας, είναι οι ετήσιοι τόκοι.

 

Σημειώνεται εδώ πως από τον Οκτώβριο του 2014 και μετά, με τροπολογία που πέρασε τότε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων, ορίζεται πως “ποσοστό 40% της συνολικής κρατικής χρηματοδότησης που λαμβάνει κάθε κόμμα και συνασπισμός κομμάτων είναι ακατάσχετο και ανεκχώρητο”.

 

Αντιστοίχως, οι δανειακές υποχρεώσεις του ΠΑΣΟΚ ανέρχονται σήμερα στο ποσό των 318 εκατ. ευρώ.

Σχετικές αναρτήσεις

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ ΜΟΥ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies