ΕιδησούλεςΜεσσηνίας

Ο Γ. Τσώνης με το έτσι θέλω να τεθεί επικεφαλής

Η συζήτηση πού έγινε την Τετάρτη 17/8 του 2022 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Μεσσήνης από την πρωτοβουλία ενεργών πολιτών Μεσσήνης, δημιούργησε εκτεταμένες διεργασίες σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας, αλλά κυρίως ανάμεσα σε όσους θέλουν να διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο του δήμου.

Προς μεγάλη έκπληξη εμφανίστηκε με συνέντευξή του στην ΕΡΤ Καλαμάτας ως υποψήφιος δήμαρχος ο πρώην Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Τσώνης. Από την διαρκείας σχεδόν μισής ώρας συνέντευξη που έδωσε, προέκυψε ότι ο πρώην Δήμαρχος ανέκρουσε πρύμναν σε σχέση με τις προηγούμενες δηλώσεις του, με τις οποίες απέκλειε την κάθοδό του στην διεκδίκηση του δήμου Μεσσήνης.

Έδωσε μάλιστα έμφαση στις διεργασίες που έλαβαν χώρα στην παραπάνω πραγματικά πετυχημένη συγκέντρωση της πρωτοβουλίας των ενεργών πολιτών, αλλά όχι με διάθεση να θέσει τον εαυτό του ως υποψήφιο για την ανάδειξη του ως -μετά από ψηφοφορία- υποψηφίου δημάρχου με τον όπως δείχνουν τα πράγματα ευρύ συνδυασμό της πρωτοβουλίας, αλλά με διάθεση να προκαταλάβει την συγκεκριμένη διαδικασία και να είναι αυτός ο υποψήφιος δήμαρχος της πρωτοβουλίας.

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται εύλογα είναι το εξής: Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στην συγκέντρωση της πρωτοβουλίας ενεργών πολιτών, στόχος είναι να συγκροτηθεί ένας ευρύτατα αποδεκτός συνδυασμός, που θα μπορέσει να κερδίσει τον Δήμο Μεσσήνης και να θέσει ένα τέρμα στην διόλου πετυχημένη θητεία του σημερινού δημάρχου κ. Αθανασόπουλου.

Στα πλαίσια αυτά, η διάθεση όλων όσων συμμετείχαν στην συγκέντρωση, ήταν να υπάρξει καταρχήν συντονισμός για την κατάθεση προτάσεων ώστε να συγκροτηθεί ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης του δήμου, ένα πρόγραμμα αναγκαίων έργον τόσο για τον εκσυγχρονισμό του δήμου, όσο και για την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Έγινε αντιληπτό ότι αυτή η προσπάθεια θα είναι συλλογική και όσοι αποφασίσουν να είναι υποψήφιοι θα θέσουν τον εαυτό τους στην κρίση των μελών της πρωτοβουλίας ώστε με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο να εκλεγεί τόσο ο υποψήφιος δήμαρχος, όσο και Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που θα τον πλαισιώσουν.

Από τη στιγμή που έχουν τεθεί αυτές οι προδιαγραφές με απόλυτη σαφήνεια, καθίσταται Επίσης σαφές ότι ο πρώην Δήμαρχος Μεσσήνης φαίνεται να προσπαθεί να τις αναιρέσει εν τη γενέσει τους, ώστε να καταφέρει να τεθεί επικεφαλής της παράταξης αποκλείοντας οποιονδήποτε άλλο και αναδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό την ανησυχία του για τους υπόλοιπους υποψήφιους δημάρχους, αλλά και δείγματα αλαζονείας, που , όπως και να χει, δεν θα μπορούν να είναι αποδεκτά από μία προσπάθεια που βάση της έχει την Δημοκρατική συλλογικότητα.

 

Ακουστέ την Συνέντευξη που έδωσε στον Κωνσταντίνο Γαζούλη στην ΕΡΤ Καλαμάτας

Δείτε τι δήλωσε στην συζήτηση πού έγινε την Τετάρτη 17/8 του 2022

Τσώνης Δεν θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές

Σχετικές αναρτήσεις

Ευχαριστήριο μήνυμα προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου από το Ειδικό Σχολείο Μαντινείας

admin2020

Στις 7 Μαΐου στο Φίλια Οιχαλίας η 3η Ποδηλατομαγιά Άνω Μεσσηνίας

admin2020

Μητροπολίτης Μεσσηνίας για ομόφυλα ζευγάρια: «Η εκκλησία δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχθεί»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies