Μεσσηνίας

Ο Δήμος στηρίζει με πράξεις το ανασκαφικό έργο στην Αρχαία Θουρία

Την απόφασή του, ο Δήμος να στηρίξει έμπρακτα και ουσιαστικά το σπουδαίο ανασκαφικό έργο που εξελίσσεται στην Αρχαία Θουρία, έκανε γνωστή σήμερα, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με την διευθύντρια των ανασκαφών Ξένια Αραπογιάννη.

Ο Δήμαρχος σε συνεργασία με την Επίτιμη Διευθύντρια Αρχαιοτήτων συμφώνησαν σε κοινό βηματισμό προκειμένου να υποστηριχθεί το ανασκαφικό έργο, μέσω -μεταξύ άλλων- σταθερής χρηματοδότησης.

Από τον Δήμαρχο δόθηκαν οδηγίες προκειμένου να συνταχθεί κείμενο Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου, της Κ.Ε. Φάρις και της Εταιρεία των Φίλων της Αρχαίας Θουρίας. Στην Προγραμματική Σύμβαση, 3ετούς διάρκειας με δυνατότητα ανανέωσης, θα καθορίζεται ως χρηματοδότηση του ανασκαφικού έργου το ποσό των 90.000 €, ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη για υποστηρικτικές εργασίες (προσβασιμότητα, παροχή νερού, υλικοτεχνική κάλυψη κ.ά.).

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος ανέφερε: «Συνεχίζουμε με πράξεις να στηρίζουμε το ανασκαφικό έργο στην Αρχαία Θουρία. Με την κα Αραπογιάννη έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία και στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσουμε μέσω μίας Προγραμματικής Σύμβασης ώστε να διασφαλίσουμε μία σταθερή χρηματοδότηση και υποστήριξη του σπουδαίου ανασκαφικού έργου που εξελίσσεται στην περιοχή».

Σχετικές αναρτήσεις

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για 12.522 οικογένειες και 21.339 ωφελούμενα άτομα

admin2020

Άμεση κινητοποίηση της Π.Ε. Μεσσηνίας στην πυρκαγιά της περιοχής Αράχοβας

admin2020

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies