Μεσσηνίας

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Με λιτό και σεμνό τρόπο, λόγω της πανδημίας και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων εορτάστηκε σήμερα σε κάθε γωνιά του Δήμου Πύλου-Νέστορος η 200η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου.

Στην έδρα του Δήμου, την Πύλο, ο εορτασμός ξεκίνησε με την τέλεση της καθιερωμένης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στη συνέχεια εψάλη Επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο των Πεσόντων, πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων, ενώ η τελετή έκλεισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, με το πέρας της τελετής, επισκέφθηκε την Κοινότητα Μανιακίου, όπου παρέστη στην τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης και την κατάθεση στεφάνων έμπροσθεν του ανδριάντα του Παπαφλέσσα.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος ανέφερε: «Το μήνυμα του 1821 για ενότητα, ομοψυχία και αλληλεγγύη είναι πάντα επίκαιρο, αλλά ακόμη περισσότερο σε δύσκολες περιόδους. Σήμερα είναι ημέρα τιμής για τον Ελληνισμό και τη Χριστιανοσύνη και ταυτόχρονα ημέρα Εθνικής Υπερηφάνειας. Στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας από το ηρωικό Μανιάκι, όπου θυσιάστηκε ο ήρωας Παπαφλέσσας και από το Ιστορικό Ναυαρίνο, όπου έμελλε να σφραγίσει με τα γεγονότα του την έναρξη της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας. Με βαθιά συνείδηση, στο ιστορικό μας παρελθόν κλείνουμε ευλαβικά το γόνυ στους Ήρωες του ΄21, αποτίνοντας φόρο τιμής σε όσους θυσιάστηκαν για τη λευτεριά της Πατρίδας. Εύχομαι εγκαρδίως Χρόνια Πολλά στους συνδημότες μου, αλλά και σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ανά τον κόσμο!»

Στον εορτασμό παρέστησαν Εκπρόσωποι τοπικών Αρχών και Φορέων, καθώς και Εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας. Εκ μέρους του Πολεμικού Ναρκοθηρευτικού «Καλυψώ», το οποίο έχει καταπλεύσει στο λιμάνι της Πύλου, τιμώντας την Εθνική Επέτειο, παρέστη ο Υποπλοίαρχος Θεόφιλος Πιπιτσούλης.

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ Π.Κ. ΚΑΙ Κ.Π.Δ. : Οι τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής ∆ικονοµίας µε τον Ν 5090/2024

admin2020

Στις Βρυξέλλες για το 9ο Συνέδριο Δίκαιης Μετάβασης ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος

admin2020

«Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies