Μεσσηνίας

Ο ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Με σεμνό τρόπο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των μέτρων προστασίας έναντι της πανδημίας, εορτάστηκε σήμερα η Εθνική Επέτειος του ιστορικού «ΟΧΙ», σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Στην έδρα του Δήμου, την Πύλο, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί με την πανηγυρική Δοξολογία, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στη συνέχεια τελέσθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση, έμπροσθεν του Ηρώου των Πεσόντων, στην πλατεία Νέστορος και κατατέθηκαν στεφάνια από το Δήμαρχο Παναγιώτη Καρβέλα, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αναστάσιο Σαρδέλη, τον Αντιδήμαρχο Αναστάσιο Χρονόπουλο, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πύλου Ηλία Γουρνά, τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπροσώπους των Σχολείων και άλλων τοπικών Φορέων. Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ο Δήμαρχος, ευχόμενος σε όλο τον κόσμο υγεία και χρόνια πολλά, δήλωσε: «Παρά τις όποιες εθνικές αλλά και εσωτερικές δοκιμασίες, η Ελλάδα τιμά σήμερα του ήρωές της, που ύψωσαν το ανάστημά τους και υπερασπίστηκαν την Πατρίδα μας, για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία. Στις μέρες μας, κρίνεται αναγκαίο όσο ποτέ να κρατήσουμε ζωντανό το αίσθημα της αλληλεγγύης, της αισιοδοξίας αλλά και της πίστης μας στην ορθοδοξία, προκειμένου να προστατεύσουμε το Έθνος μας και τα σύνορά του».

Σχετικές αναρτήσεις

Φωτιά εξασπάσει τώρα στο Λογκά

admin2020

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Κυπαρισσία

admin2020

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για 12.522 οικογένειες και 21.339 ωφελούμενα άτομα

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies