Κοινωνικά

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί μείγμα μπαχαρικών για ψησταριά

Ποιοι καταναλωτές καλούνται να μην το καταναλώσουν
Μείγμα για ψησταριά ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Όπως αναφέρει ο Οργανισμός, και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας του φορέα, «κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος “Επίσημος Έλεγχος για την παρουσία αλλεργιογόνων ουσιών σε ορισμένα είδη τροφίμων” έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με στοιχεία: “ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΨΗΣΤΑΡΙΑ- MIX FOR BARBEQUE” με την επωνυμία ANATOLI , με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση 31/5/2024 και αριθμό παρτίδας LOT 5131821TS προέλευσης Ε.Ε. σε μεταλλικό περιέκτη των 40 γραμμαρίων, που συσκευάζεται και διανέμεται στην Ελλάδα από την ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ Α.Β.Ε.Ε., με έδρα την Μεταμόρφωση Αττικής, οδός Ρ. Φεραίου 32 και Ψυχάρη».

Και προσθέτει: «Το προϊόν, εξετάσθηκε από το Β’ Τμήμα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών, της Γενικής Διεύθυνσης του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε., όπου διαπιστώθηκε ότι περιέχει γλουτένη.

Επειδή το εν λόγω προϊόν δεν φέρει σχετική με την γλουτένη ένδειξη στην επισήμανση, ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΕΦΕΤ καλεί τους «καταναλωτές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σε δημητριακά που περιέχουν γλουτένη και έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται παρακάτω, να μην το καταναλώσουν».

Ανάκληση τροφίμου

Σχετικές αναρτήσεις

Υπόθεση μαστροπείας ανηλίκων: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης μαστροπείας ανήλικων κοριτσιών στον Κολωνό

tiresias tiresias

Πώς λειτουργούν οι σπείρες που αδειάζουν λογαριασμούς

tiresias tiresias

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχτώ τον πληθωρισμό της απληστίας

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies