Μεσσηνίας

Ο Ε Σ Μεσσήνης «Ο Ερμής»: Αίτημα στο Δήμο Μεσσήνης για μετρά προστασίας των επιχειρήσεων που πλήττοντες από τον Κορονοΐο

Εμπορικός-Σύλλογος-Μεσσήνης-Ο-Ερμής-στις 19/3/2020 ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης μετά από τις ραγδαίες εξελίξεις και εν όψει των επικείμενων οικονομικών συνεπειών στις επιχειρήσεις του Δήμου Μεσσήνης από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς και από τα μέτρα που παίρνονται για τον περιορισμό αυτού, κατέθεσε αίτημα στο Δήμαρχο Μεσσήνης με θέμα: αίτημα απαλλαγής και αναστολής οικονομικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων προς το Δήμο Μεσσήνης λόγω επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς και αστυνόμευσης των κλειστών καταστημάτων.

Ο Δήμαρχος κύριος Αθανασόπουλος σήμερα 20/3/2020
αφότου παρέλαβε το αίτημα μας, επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Συλλόγου μας κύριο Πετρόπουλο, του εξέφρασε την στήριξή του στο αίτημά μας και πως το αμέσως επόμενο διάστημα, στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου Μεσσήνης, θα ληφθούν μέτρα για την οικονομική στήριξη και προστασία των επιχειρήσεων του Δήμου μας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του Αιτήματος του Συλλόγου μας:

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Μετά από τις ραγδαίες εξελίξεις και εν όψει των επικείμενων οικονομικών συνεπειών στις επιχειρήσεις του Δήμου Μεσσήνης από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς και από τα μέτρα που παίρνονται για τον περιορισμό αυτού,
παρακαλούμε όπως εξαντλήσετε κάθε περιθώριο στη δημιουργία οικονομικών αντιμέτρων με σκοπό τη μη επιβάρυνση των επιχειρήσεων με περεταίρω μη διαχειρίσιμα βάρη, καθώς και στη διαμεσολάβησή σας στην αρμόδια αρχή ( Ελληνική Αστυνομία ) αλλά και την Δημοτική αστυνομία για την προστασία των καταστημάτων που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους.

Ζητούμε:

1) Την απαλλαγή των επιχειρήσεων που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους:
– Από επιβαρύνσεις επί των χρήσεων εφόσον αυτές δεν υφίστανται, όπως το τέλος τραπεζοκαθησμάτων, για το αντίστοιχο διάστημα που θα διαρκέσει η αναστολή της λειτουργίας τους.
– Από την καταβολή δημοτικών τελών, όπως τα τέλη που πληρώνονται μέσα από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και από κάθε άλλου είδους δημοτικού τέλους, για το αντίστοιχο διάστημα που θα διαρκέσει η αναστολή της λειτουργίας τους.

Τα δύο παραπάνω μέτρα θα συμβάλουν στη τόνωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις ήδη πολύ δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν.

2) Τη διαμεσολάβησή σας στην αρμόδια αρχή ( Ελληνική Αστυνομία ) για εντονότερη αστυνόμευση με περιπολίες και παρουσία στους εμπορικούς δρόμους της πόλης, κυρίως τις νυχτερινές ώρες, καθώς και στη κινητοποίηση της δημοτικής αστυνομίας τις πρωινές και απογευματινές ώρες ώστε να προλάβουμε φαινόμενα κλοπών και διαρρήξεων.

Με την πεποίθηση ότι θα πράξετε τα δέοντα, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκρισή σας.

Μεσσήνη 19 Μαρτίου 2020 Εκ του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης

Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Πετρόπουλος

Σχετικές αναρτήσεις

«Π. Μαντάς για Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας: Παραμένει ενεργό και πλήρως λειτουργικό, διατηρώντας τη δικαστική και χωρική αρμοδιότητα που κατείχε έως σήμερα στο μέγιστο βαθμό»

admin2020

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

admin2020

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies