Μεσσηνίας

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στην επίσημη υποδοχή στην 120 ΠΕΑ των δύο υπερσύγχρονων εκπαιδευτικών αεροσκαφών Μ-346

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας παρέστη το απόγευμα σήμερα 16 Μαΐου στην εκδήλωση που έγινε στο πολεμικό αεροδρόμιο της 120 ΠΕΑ, στην Καλαμάτα, για την επίσημη υποδοχή των δύο πρώτων εκπαιδευτικών αεροσκαφών Μ-346 από την Πολεμική μας Αεροπορία -παρουσία επίσης του υπουργού και του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και Νίκου Χαρδαλιά αντίστοιχα, της ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας, καθώς και εκπροσώπων του υπουργείου Αμυνας του Ισραήλ.

Ο εν λόγω σύγχρονος τύπος αεροσκαφών -από τα οποία η χώρα μας θα παραλάβει συνολικά 10- θα απαρτίσει τον εκπαιδευτικό στόλο με τον οποίον θα λειτουργήσει στην Καλαμάτα το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων, στο πλαίσιο της διακρατικής συμφωνίας μεταξύ του ελληνικού και του ισραηλινού υπουργείου Αμυνας, με την Elbit Systems.

Παρόντες ακόμα, μεταξύ άλλων, ήταν ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ελλάδα Νόαμ Κάτς και η πρέσβειρα της Ιταλίας στη χώρα μας Πατρίτσια Φαλτσινέλι (Patrizia Falcinelli), οι αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας Ανδρέας Τσουκαλάς και Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, αλλά και εκπρόσωποι της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, εκπρόσωποι της ιταλικής κατασκευάστριας εταιρείας κ.α.

Σχετικές αναρτήσεις

Η Ακολουθία των Αχράντων Παθών στο Μητροπολιτικό Ναό της Καλαμάτας

admin2020

Μήνυμα του βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτου Χρυσομάλλη για το Πάσχα

admin2020

«Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη στα σφαγεία»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies