ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΟικονομίαΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

πάμε για ρεύμα με δελτίο το επόμενο διάστημα…

Ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις του επικεφαλής του σωματείου εργαζομένων της ΔΕΗ, ο οποίος εκτιμά ότι έρχονται ζοφερές ημέρες για τα ελληνικά νοικοκυριά στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας.

Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο Γιώργος Αβραμίδης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενες διακοπές ρεύματος και ηλεκτρική ενέργεια με το δελτίο.

Είναι βέβαιο ότι θα έχουμε διακοπές ρεύματος και όχι μόνο στις βιομηχανίες. Είναι βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα, όταν θα αυξηθεί η ζήτηση του ρεύματος, και αν έχουμε προβλήματα με τη ροή του φυσικού αερίου, θα έχουμε περίπου ρεύμα με δελτίο» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «συγκεντρώνουμε λιγνίτη στις αυλές για να μπορούμε να το κάψουμε όταν θα σταματήσει το φυσικό αέριο. Έχουμε αυτή την ώρα απόθεμα ενός μήνα».

Ο Γ. Αβραμίδης κατηγόρησε την κυβέρνηση για εμμονή επειδή κρατά πολύ χαμηλά την παραγωγή λιγνίτη, χαρακτηρίζοντας, ακόμη, ανεπαρκή την αντίδραση στην ενεργειακή κρίση.

«Το ζήτημα της παρέμβασης της κυβέρνησης στην ουσία είναι μία έμμεση επιδότηση – χρησιμοποιώντας τους καταναλωτές – απευθείας στην χονδρική, στους τέσσερις παίκτες της αγοράς. Μια ανεξέλεγκτη διαδικασία αύξησης των τιμών και η κυβέρνηση επιδοτεί πάλι τους ίδιους παίκτες της αγοράς» ανέφερε.

Σημείωσε, τέλος, ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν δημιούργησε τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, καθώς το φυσικό αέριο έρχεται κανονικά, για να προσθέσει ότι το «παιχνίδι» γίνεται στη χονδρική και οι εταιρείες ενέργειας «θησαυρίζουν με ανέλπιστα κέρδη»

Σχετικές αναρτήσεις

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ ΜΟΥ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies