ΑχαΐαςΕιδησούλεςΥγεία

Πάτρα: Για μια ακόμα φορά πρωτοποριακός ο Πελετιδης!

Την καταγραφή και την εξυπηρέτηση των κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις κατοικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν, αναλαμβάνει το προσωπικό του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Πατρέων τονίζει πως ξεκινάει αυτή η δράση «ζητώντας παράλληλα από την κυβέρνηση να πάρει τώρα μέτρα για την θωράκιση και τις ελλείψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (μαζικές προσλήψεις υγειονομικών και λοιπού εξειδικευμένου προσωπικού για τα νοσοκομεία, ΚΥ, ΤΟΜΥ, ΕΚΑΒ, ενίσχυση υποδομών, προμήθεια υγειονομικού υλικού και μέσων προστασίας όλων των εργαζομένων, λειτουργία νέων κλινών ΜΕΘ, επίταξη δομών Ιδιωτικού Τομέα Υγείας). Να πάρει μέτρα για τη ζωή και τη διαβίωση των λαϊκών οικογενειών (επιδόματα, διευκολύνσεις, μέσα προστασίας, δωρεάν ασφάλιση, φάρμακα και  υγειονομική περίθαλψη για όλους)».

Εκτός της παραπάνω δράσης, συνεχίζονται οι υπηρεσίες βοήθειας στο σπίτι από τη δομή Βοήθεια στο Σπίτι και με ενίσχυση του προσωπικού του, όπου χρειαστεί ενώ συστήνεται υπηρεσία ενίσχυσης των πληθυσμιακών ομάδων, που  αδυνατούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις κατοικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν, υπό το συντονισμό του προϊσταμένου Τρίτης Ηλικίας του ΚΟΔΗΠ, Γ.  Κολοκυθά με έναρξη λειτουργίας τη Δευτέρα 23 Μάρτη.

Σκοπός της νέας υπηρεσίας θα είναι η καταγραφή των συμπολιτών μας εκείνων που δεν διαθέτουν οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον που αδυνατούν να μετακινηθούν από τις οικίες τους και χρήζουν φροντίδας ή εξυπηρέτησης σε θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης.

Γι’ αυτό ο δήμος Πατρέων ενημερώνει ότι όσοι ανήκουν «σε κάποια από τις προαναφερόμενες κατηγορίες συμπολιτών μπορούν να αποστέλλουν αιτήματα και ερωτήσεις  στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ms.kodip@gmail.com».

Επίσης, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθύνονται στα εξής τηλέφωνα:

Από 8 π.μ. έως 2 μ.μ.:

Α’ ΚΑΠΗ (2610-311.060)

Β’ ΚΑΠΗ (2610-453.907)

Γ’ ΚΑΠΗ (2610-339.638)

Από 2 μ.μ. έως 10 μ.μ.:

ΚΔΑΠ  ΜΕΑ «ΚΟΜΑΙΘΩ» (2610-329.490).

Για την καταγραφή των περιστατικών απαιτούνται το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση κατοικίας, τα τηλέφωνα επικοινωνίας, η ηλικία. Επίσης είναι απαραίτητος ο λόγος που δεν μπορούν μετακινηθούν από τις κατοικίες τους (ηλικιωμένοι, ΑμεΑ, χρόνιοι πάσχοντες υπό χρόνια θεραπεία για νοσήματα που απειλούνται από τον κορονοϊό, όπως καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί, ανοσοσοκατασταλμένοι).

Τονίζεται πως ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, «καθώς λαμβάνει μηνύματα από τον ευρύτερο πληθυσμό για ψυχολογικούς παράγοντες που δημιουργεί η παρατεταμένη έως συνεχής παραμονή στο σπίτι έχει ενεργοποιήσει τηλεφωνική γραμμή συμβουλευτικού κέντρου (2614-409.974) όπου ο δημότης θα μπορεί να καλεί τον ειδικευμένο ψυχολόγο για θέματα διαχείρισης άγχους, μοναξιάς, η συνύπαρξη με άλλα μέλη, σχέσεις γονέων – παιδιών, σχέσεις μεταξύ ζευγαριών, κίνδυνοι κατάθλιψης κ.λπ.».

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Η Μεγάλη Έκθεση EURO AGRO EXPO 2024 στην Αμαλιάδα 24, 25 και 26 Μαΐου 2024

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies