Lifestyle

Πέθανε σε ηλικία 83 ετών η ηθοποιός Κατερίνα Χέλμη.

Η Κατερίνα Χέλμη υποδύθηκε, μεταξύ άλλων, την αντίζηλο της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην ταινία «Η αγάπη μας» και έμεινε στην ιστορία για την ατάκα «Τσακίσου».

Την είδηση έκανε γνωστή η σκηνοθέτις Πέτρα Τερζή.

Η πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο πραγματοποιήθηκε το 1957 στην ταινία Μπαρμπαγιάννης ο κανατάς αλλά η μεγαλύτερή της επιτυχία είναι Τα κόκκινα φανάρια, όπου είπε την ατάκα «Μην φύγεις, Ντόρη, θα φαρμακωθώ».

helmi_in__1_

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της πήρε μέρος σε περισσότερες από 25 ταινίες και σε 4 τηλεοπτικές σειρές. Ασχολήθηκε επίσης με την συγγραφή αρκετών βιβλίων.

Σύζυγός της ήταν ο καθηγητής και ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Σβολόπουλος. Σε αντίθεση με τον σύζυγό της Κωνσταντίνο Σβολόπουλο, ο οποίος ήταν στενός φίλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή και διευθυντής του Ιδρύματος Καραμανλή, η Κατερίνα Χέλμη δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ, ως μέλος της Επιτροπής Συνδικαλιστικού Επιστημόνων-Καλλιτεχνών. Στις δημοτικές εκλογές του 1994, εκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων με την παράταξη του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Σχετικές αναρτήσεις

Καυτό bachelorette στη Μύκονο Καλαματιανής Δημοσιογράφου με τις φίλες της.

admin2020

Γιάννης Φλωρινιώτης: Πέθανε ο τραγουδιστής σε ηλικία 76 ετών

admin2020

Μουζουράκης-Κοζάρη: Το παθιασμένο φιλί και ο χορός των νεονύμφων – Δείτε το βίντεο

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies