ΔιεθνήΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΥγεία

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ Προειδοποιεί πως όσο συνεχίζεται η εμβολιαστική ανισότητα η πανδημία θα επιμένει

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δήλωσε σήμερα σε μήνυμά του ενόψει της νέας χρονιάς, ότι ο κόσμος έχει τα «εργαλεία για να τερματίσει αυτήν την καταστροφή», ωστόσο τόνισε ότι η εμβολιαστική ανισότητα ανάμεσα στα πλούσια και τα φτωχά κράτη υποσκάπτει την έξοδο από την πανδημία.

 

Σύμφωνα με τον Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, τα διαθέσιμα «εργαλεία» για την καταπολέμηση του Covid-19 παραμένουν άνισα κατανεμημένα σε όλο τον κόσμο. Στην Αφρική, τρεις στους τέσσερις εργαζόμενους στον τομέα της υγείας παραμένουν ανεμβολίαστοι, ενώ οι άνθρωποι στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ λαμβάνουν τρίτες αναμνηστικές δόσεις. Αυτό το κενό έχει κάνει πιο πιθανές τις πιθανότητες εμφάνισης νέων παραλλαγών, «κλειδώνοντάς μας σε έναν κύκλο συνεχιζόμενων απωλειών, δυσκολιών και περιορισμών», είπε.

 

«Εάν τερματίσουμε την ανισότητα, τερματίζουμε την πανδημία και τερματίζουμε τον παγκόσμιο εφιάλτη που όλοι έχουμε ζήσει. Και αυτό είναι δυνατό», πρόσθεσε.

 

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ είπε ότι θα εργαστεί σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις για να δώσει προτεραιότητα στις παραδόσεις εμβολίων σε παγκόσμιες πρωτοβουλίες, όπως το COVAX και το AVAT, με στόχο τον εμβολιασμό του 70% των ανθρώπων σε όλες τις χώρες έως τα μέσα του 2022.

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies