ΔιεθνήΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑ

Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Πεσόντων Αντιστασιακών: για την επέτειο του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου ‘74

Ανακοίνωση Τύπου ΠΟΣΠΑ για την επέτειο
του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου ‘74.

Σαράντα εφτά χρόνια από την ημέρα που η Χούντα των Αθηνών και οι εδώ συνεργάτες της, της ΕΟΚΑ Β’, ανέτρεψαν τη συνταγματική τάξη και τον εκλεγμένο Πρόεδρο, Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, παραβιάζοντας τη Νομιμότητα, θυμόμαστε και τιμούμε όσους αντιστάθηκαν υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία.

Η Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Πεσόντων Αντιστασιακών, αποτίνει φόρο τιμής προς την ηρωική Αντίσταση και υπογραμμίζει την ανάγκη να κρατηθεί άσβεστη η μνήμη και καλεί κάθε Κύπριο να πράξει το ίδιο. Δεν ξεχνάμε τους υπαίτιους της τραγωδίας του τόπου μας, την ΕΟΚΑ Β’ με τις εν ψυχρώ εκτελέσεις δημοκρατικών πολιτών, τις απόπειρες δολοφονίας κατά του Προέδρου, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, την αποσταθεροποίηση της δημοκρατικής νομιμότητας και των δημοκρατικών αρχών.
Σαράντα εφτά χρόνια μετά και οι πληγές αιμορραγούν, ενώ η προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας και βιασμού της μνήμης είναι, δυστυχώς, συνεχής.

Η Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Πεσόντων Αντιστασιακών θεωρεί το πραξικόπημα ως την κορυφαία πράξη προδοσίας στη σύγχρονη ιστορία μας. Οι πρόεδροι αλλάζουν μόνο με εκλογές, ποτέ με σφαίρες! Για οκτώ ημέρες η Κύπρος έζησε τραγικές στιγμές που έμελλε να γίνουν τραγικότερες με την τουρκική εισβολή που ακολούθησε πέντε μέρες μετά και τις συνέπειες της να τις ζούμε μέχρι σήμερα.
Η Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Πεσόντων Αντιστασιακών καλεί όλους να κρατήσουμε στη μνήμη μας τις θυσίες των ανθρώπων που υπερασπίστηκαν τη Δημοκρατία και έδωσαν τη ζωή τους για να μην περάσουν τα σχέδια κατάλυσης της νομιμότητας και της συνταγματικής τάξης.

Στις 15 Ιουλίου 2021 θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης το επίσημο ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων αντιστασιακών, υπερασπιστών της Κυπριακής Δημοκρατίας και των θυμάτων από τις δολοφονικές σφαίρες των πραξικοπηματιών, της ΕΟΚΑ Β’ και της χούντας των Αθηνών. Καλούνται οι συγγενείς και όσοι τιμούν τη μνήμη τους, όπως παραστούν. Θα προηγηθούν την Κυριακή, 11 Ιουλίου, πάνδημα μνημόσυνα σε όλους τους ιερούς ναούς.

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies