UncategorizedΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικάΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΠΑΜΕ:Εδώ είναι η ελπίδα, η εγγύηση για ένα κίνημα χειραφετημένο από τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους

«Η ελπίδα για την εργατική τάξη και του συνδικαλιστικού κινήματος βρίσκεται εδώ!» τόνισε ο Γιώργος Πέρρος στο κλείσιμο των εργασιών της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΠΑΜΕ.

«Η εικόνα εκατοντάδων νέων σε ηλικία συνδικαλιστών και συνδικαλιστριών, πρωτοπόρων οργανωτών της πάλης των συναδέλφων τους, οι οποίοι γέμισαν δύο μέρες τώρα τη Δραπετσώνα με ζωντάνια, ενθουσιασμό είναι απόδειξη πως το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι ελπίδα, είναι το μέλλον» σημείωσε.

Υπογράμμισε ότι το πλαίσιο πάλης, η εξειδίκευση των αιτημάτων για τον κατώτερο μισθό, για το ωράριο, για τις εργασιακές σχέσεις πρέπει να φτάσει παντού, να εμπλουτιστεί, να εξειδικευτεί ακόμα καλύτερα στους κλάδους, στους χώρους δουλειάς. Είναι το βασικό όπλο, το εργαλείο για τη διαπραγμάτευση με την εργοδοσία, για διεκδικήσεις και κατακτήσεις που να απαντούν σήμερα στις οξυμένες λαϊκές ανάγκες για αυξήσεις στους μισθούς και στις κοινωνικές παροχές.

Ο Γ. Πέρρος επεσήμανε ότι οι αποφάσεις της Πανελλαδικής Σύσκεψης πρέπει και μπορούν να γίνουν όπλο για το κάθε συνδικάτο, για να περάσει ο διεκδικητικός αγώνας σε πιο αναβαθμισμένο επίπεδο, «για να μη μείνουμε απροετοίμαστοι στη νέα κρίση, για να μη γίνουμε κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών και παιχνίδι τους πάνω στους δρόμους των ανταγωνισμών τους».

Μας συγκίνησε όλους η τοποθέτηση της βαθιά εκμεταλλευόμενης γυναίκας, της μετανάστριας εργάτριας γης που έδωσε το μήνυμα αγωνιστικής αισιοδοξίας και της αλληλεγγύης.

Τα νέα συνδικάτα που ενώνουν τη δράση τους με τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Οι νέες βάρδιες των εργαζομένων που αναδεικνύονται μέσα από την ταξική πάλη, δίνουν τη μάχη, οργανώνουν και ηγούνται μεγάλων ή μικρότερων αγώνων. Το ότι απλώνει το χέρι σε όποιο υποφέρει, σε όποιον αγωνίζεται, σε όποιον σηκώνει κεφάλι.

Η προσπάθεια όλων των προθύμων που σταθερά όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και μπροστά στη Σύσκεψη προσπαθούν να συκοφαντήσουν και να δημιουργήσουν φραγμό στην επαφή με το ΠΑΜΕ, να υψώσουν τείχος σε δυνάμεις που προβληματίζονται, που αγωνίζονται, που αγωνιούν για το μέλλον του κινήματος… Αυτή η προσπάθεια δεν πέρασε!

Σχετικές αναρτήσεις

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΝΕΜΩΝ-ΚΑΙΡΟΥ ΕΜΥ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Στο Πολιτικό Γραφείο της CPMR στην Πάτρα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies