Μεσσηνίας

«Παρέμβαση Μαντά για πολεοδομικές αδειοδοτήσεις μικρών οικισμών της Μεσσηνίας»

Παρέμβαση προκειμένου να μην προκύψουν προβλήματα με τις πολεοδομικές αδειοδοτήσεις στους πολύ μικρούς οικισμούς έως 500 κατοίκους, όπως είναι διάφορες περιοχές της μεσσηνιακής Μάνης, πραγματοποίησε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, στο πλαίσιο της συζήτησης και ψήφισης του νέου Πολεοδομικού και Χωροταξικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.

Ειδικότερα στη σχετική τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Μαντάς, σημειώνεται ότι με το «υπό συζήτηση σχέδιο νόμου πραγματοποιείται μια συνολική και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της εκτός σχεδίου δόμησης στη χώρα μας», ενώ με το άρθρο 40 του νομοσχεδίου προβλέπονται μεταβατικές διατάξεις, «προκειμένου να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος για ομαλή μετάβαση από το ισχύον έως σήμερα νομοθετικό πλαίσιο στο νέο». Με την προτεινόμενη προσθήκη, αποσαφηνίζεται ότι οι περιοχές μέχρι 500 κατοίκους οι οποίες δεν έχουν κανένα τουριστικό, επιχειρηματικό ή αναπτυξιακό ενδιαφέρον, θα συνεχίσουν να διέπονται από τους όρους – περιορισμούς δόμησης που ίσχυαν έως σήμερα, δηλαδή με βάση το ΠΔ της 6-12-1982 (ΦΕΚ Δ’ 588/23-12-1982) και μέχρι την έγκριση Τοπικού ή Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου, όποτε αυτό προκύψει. Με τον τρόπο αυτό γίνονται ξεκάθαροι οι κανόνες που αφορούν στην εκτός σχεδίου δόμηση πολύ μικρών οικισμών, χωρίς όμως να πλήττεται η συνολική προσέγγιση που εισάγει ο νέος Πολεοδομικός και Χωροταξικός Νόμος.

Σχετικές αναρτήσεις

Δέσποινα Μπογδάνη- Σουγιούλ… γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των βιβλίων… μέσα από μια συνάντηση γεμάτη μουσική και λέξεις!!!!!

admin2020

Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά στη Μεσσηνία

admin2020

2ης Ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies