ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑ

Παραίτηση Χατζηδάκη ζητούν οι δικηγορικοί σύλλογοι

Ως «αναξιόπιστη» χαρακτηρίζει την κυβέρνηση η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως χθες (Παρασκευή) μέσω τηλεδιάσκεψης.

 

Όπως τονίζει στη σχετική της ανακοίνωση, «η κυβέρνηση παραμένει θεατής στα προβλήματα των δικηγόρων, η στήριξή της σε αυτούς είναι ανεπαρκής και υπολείπεται σημαντικά της στήριξης που έλαβαν λοιποί πληττόμενοι επαγγελματικοί κλάδοι».

 

Συνεχίζοντας σε ανάλογο ύφος, η Ολομέλεια τονίζει ότι η συμπεριφορά της κυβέρνησης «είναι εξόχως προσβλητική προς το δικηγορικό σώμα… τραυμάτισε την αξιοπρέπειά μας, μας απαξίωσε», προσθέτοντας ότι «το ποτήρι ξεχείλισε… δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια ανοχής».

 

Μάλιστα, ζητά την παραίτηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κ. Χατζηδάκη, «λόγω της αναξιόπιστης και προσβλητικής συμπεριφοράς του έναντι του δικηγορικού σώματος, για το ζήτημα των τρεχουσών ασφαλιστικών υποχρεώσεων, τους χειρισμούς του για το χορήγημα ΟΑΕΔ και την παράλειψη επιστροφής από τον ΕΦΚΑ προπαρακρατηθεισών ασφαλιστικών εισφορών στην πηγή, μέσω των γραμματίων προείσπραξης δικηγορικών αμοιβών έτους 2020».

 

Επίσης, η Ολομέλεια αποφάσισε να προτείνει στα διοικητικά συμβούλια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας να οργανώσουν «Ημέρες πανελλαδικής διαμαρτυρίας δικηγόρων», με ταυτόχρονες συγκεντρώσεις στην Περιφέρεια στο χώρο των Δικαστηρίων και στην Αθήνα στα αρμόδια Υπουργεία.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies