Διεθνή

Παραιτήθηκε η Λιζ Τρας – Πολιτική κρίση στη Βρετανία

Πολιτικός «σεισμός» στη Βρετανία. Η πρωθυπουργός Λιζ Τρας ανακοίνωσε την παραίτησή της, σε δηλώσεις της έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ, κατά τις οποίες είπε μεταξύ άλλων:

«Ήρθα στην εξουσία σε μια στιγμή οικονομικής δυσπραγίας… Εκλέχτηκα με την εντολή να αλλάξω την κατάσταση, ώστε να βοηθήσουμε στους λογαριασμούς της ενέργειας. Αναγνωρίζω ωστόσο δεδομένης της κατάστασης ότι δεν μπορώ να ανταποκριθώ σε αυτά για τα οποία εκλέχτηκα. Με δεδομένη την κατάσταση αυτή, ενημέρωσα τον βασιλιά ότι παραιτούμαι από αρχηγός του Συντηρητικού Κόμματος. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει εκλογή νέου ηγέτη και αυτό θα διασφαλίσει ότι θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας. Παραμένω πρωθυπουργός, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής νέου ηγέτη του Κόμματος”, είπε η Λιζ Τρας .

Η Τρας έκανε τη δήλωση αμέσως μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Επιτροπής 1922, καθώς είχαν κλιμακωθεί από χθες, στους κόλπους του κόμματος οι φωνές που ζητούσαν να παραιτηθεί. Η αντίδραση στο κόμμα της κλιμακώθηκε μετά την παραίτηση της υπουργού εσωτερικών. Η παραίτησή της ήταν μονόδρομος, λόγω του οικονομικού της προγράμματος , το οποίο προκάλεσε σοκ στις αγορές και δίχασε το Συντηρητικό Κόμμα, έξι εβδομάδες μόλις μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας.

Αμέσως μετά την δήλωσή της, υπήρξε μια σιωπηλή απάντηση από τις αγορές. Η λίρα ανέβηκε αρχικά αμέσως μετά την δήλωση πριν επανέλθει στα 1,12 του $ περίπου. Πριν να κάνει τη δήλωσή της, ένας αναλυτής είπε ότι οι αγορές «παρακολουθούν με ένα είδος έκπληκτης φρίκης, με ανοιχτό το στόμα» τα πολιτικά γεγονότα.

Σχετικές αναρτήσεις

Τεστ DNA ανιχνεύει 18 καρκίνους σε πρώιμο στάδιο

tiresias tiresias

Βόρεια Κορέα: Έτοιμη να δεχτεί τους πρώτους τουρίστες από το 2020

tiresias tiresias

Αρνείται τις κατηγορίες για γενοκτονία το Ισραήλ παρά τα αναμφισβήτητα στοιχεία

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies