ΕιδησούλεςΠολιτική

Παρακολούθηση του κινητού του Χρ. Σπίρτζη κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ

Την παρακολούθηση του κινητού του πρώην υπουργού και τομεάρχη Χρήστου Σπίρτζη καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αντιπροσωπεία του επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Ντογιάκο και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά.

 

Ο Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε σε δηλώσεις του πως είχε γίνει απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με το λογισμικό Pretador, τον Νοέμβριο του 2021. Είπε ακόμα ότι έλαβε το ίδιο μήνυμα παγίδευσης που είχε σταλεί στον Ν. Ανδρουλάκη και στον Θ Κουκάκη και πως θεωρεί υπεύθυνο τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη.

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τη σύγκληση εκτάκτως της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Σε επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής αναφέρει ότι «το “παγόβουνο” των υποθέσεων παρακολούθησης πολιτικών αντιπάλων του πρωθυπουργού μόλις έχει αρχίσει να αποκαλύπτεται σε όλη του την έκταση».

 

Σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφέρει πως «κατά διαβολική σύμπτωση την ημέρα που ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη για τη Δ.Ε.Θ., ο κ. Σπίρτζης ανακάλυψε και αποφάσισε να καταγγείλει στη Δικαιοσύνη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με κακόβουλο λογισμικό». Αναφέρει ακόμα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του λειτουργούν με γνώμονα την επικοινωνία και το φτηνό θέαμα».

 

Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση αναφέρει πως ,καταδεικνύεται ότι η χρήση του παράνομου λογισμικού Predator στην Ελλάδα είναι εκτεταμένη» και ζητά εκ νέου να κληθούν στην Εξεταστική Επιτροπή οι «μάρτυρες που προτείναμε, για να ρίξουν φως και στην πτυχή του Predator». Επίσης ζητά «να ελεγχθούν τα κινητά όλων των βουλευτών των κομμάτων».

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Την Μεσσήνη θα επισκεφτεί ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας ΚΠΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

ΔΗΛΩΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies