Μεσσηνίας

Παρουσιάστηκε με επιτυχία στα Τρίκαλα το νέο βιβλίο τής Θουριάτισσας Ελένης Σταθοπούλου

Την Πέμπτη το βράδυ, 9 Ιουνίου, παρουσιάστηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας, σε μια εξαιρετική εκδήλωση, το νέο βιβλίο τής Ελένης Σταθοπούλου με τίτλο “οι εντολείς”, που εκδόθηκε πρόσφατα από τις Εκδόσεις anima και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Καλαμάτα, την Τετάρτη 1η Ιουνίου.
Πρόκειται για ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με εντυπωσιακή πλοκή και πολυεπίπεδη δράση, όπου η μια έκπληξη διαδέχεται την άλλη. Πυρήνας του είναι ένα πραγματικό γεγονός, ένα έγκλημα τιμής, που συνέβη στις αρχές τού 20ού αιώνα σε μια κωμόπολη της Μεσσηνίας.
Το βιβλίο παρουσιάστηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων τού Μουσείου Τσιτσάνη, ενός σύγχρονου μουσείου, που στεγάζεται στο κτήριο των Παλαιών Φυλακών τής πόλης των Τρικάλων.

Για το βιβλίο μίλησε η φιλόλογος και πρόεδρος του Φιλολογικού Ιστορικού Λογοτεχνικού Συνδέσμου (Φ.Ι.ΛΟ.Σ.) Τρικάλων Ναυσικά Μουλά, η οποία έκανε μια εύστοχη κριτική προσέγγιση τού έργου τής Ελένης Σταθοπούλου.
Ακολούθησε η θαυμάσια ανάγνωση αποσπασμάτων τού βιβλίου από την ηθοποιό Λίνα Μαργώνη, συνοδευόμενη από μαγευτική μουσική εποχής, που επέλεξε κι έπαιξε στο πιάνο η μουσικός Αλεξάνδρα Ευσταθιάδη, ενώ ταυτόχρονα προβάλλονταν σχετικές εικόνες.
Στο τέλος μίλησε η συγγραφέας για τα μυθιστορήματά της, που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα, και ιδιαίτερα για το βιβλίο της που παρουσιάστηκε.
Τη συγγραφέα προσφώνησε, στην αρχή τής εκδήλωσης, ο εκδότης τής εφημερίδας των Τρικάλων “διάλογος” και του περιοδικού “ΞΕΝΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΣ” Δημήτρης Κρούπης, που μαζί με τον Φ.Ι.ΛΟ.Σ. Τρικάλων είχαν τη διοργάνωση.
Τον συντονισμό τής παρουσίασης έκανε ο δημοσιογράφος-ερευνητής Μάκης Εξαρχόπουλος.
Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά στο You Tube από το κανάλι τού Μουσείου Τσιτσάνη, όπου είναι ανεβασμένη και μπορεί να την παρακολουθήσει όποιος ή όποια το επιθυμεί.

Σχετικές αναρτήσεις

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για 12.522 οικογένειες και 21.339 ωφελούμενα άτομα

admin2020

Άμεση κινητοποίηση της Π.Ε. Μεσσηνίας στην πυρκαγιά της περιοχής Αράχοβας

admin2020

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies