Μεσσηνίας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΔΩΡΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Σε κλίμα συγκίνησης παρουσιάστηκε απόψε στον αύλειο χώρο της Οικίας Τσικλητήρα το άκρως ενδιαφέρον πόνημα της κ. Θεοδώρας Γιάννίτση, Διευθύντρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας, με τίτλο «200 χρόνια της Εθνικοαπελευθερωτικής Επανάστασης των Ελλήνω του 1821- Η Ναυμαχία του Ναβαρίνου στα αρχεία της κρατικής Βιβλιοθήκης της Ρωσίας».
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, αφού ευχαρίστησε τους παρισταμένους για την τιμητική παρουσία τους, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της αναστήλωσης του Ρωσικού Ναού από τους Φιλέλληνες Ρώσους, ευχαριστώντας ιδιαιτέρως την κ. Γιαννίτση, καθώς επίσης και τους κ. Γκρόμοβ και Προχορτσούκ, για τη συμβολή τους στον πολιτισμό και στον τόπο της Πύλου. Με τη σειρά της η κ. Γιαννίτση ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την αγαστή συνεργασία, δηλώνοντας φίλη της Πύλου, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε σε σημαντικές πτυχές του υπο παρουσία της βιβλίου.
Τέλος, ο Δήμαρχος επέδωσε τιμητικές πλακέτες του Δήμου στην κυρία Δώρα Γιαννίτση, καθώς και στους φίλους Ρώσους που συνέβαλαν στην ανακαίνιση του Ρωσικου Ναού.
Παρέστησαν εκπρόσωποι τοπικών Αρχών και Φορέων.

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ Π.Κ. ΚΑΙ Κ.Π.Δ. : Οι τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής ∆ικονοµίας µε τον Ν 5090/2024

admin2020

Στις Βρυξέλλες για το 9ο Συνέδριο Δίκαιης Μετάβασης ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος

admin2020

«Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies