Μεσσηνίας

«Παύσεις στο κέντρο και τις γειτονιές της Καλαμάτας»

Η ζωή όλων μας είναι γεμάτη αγώνα και αγωνία να προλάβουμε! Τις δουλειές μας, τις υποχρεώσεις μας, το χρόνο που κυλάει και τρέχουμε και πάλι τρέχουμε…
Μέσα στον αστικό ιστό της πόλης μας χρειάζονται ανάσες! Ένα σημείο για μια συνάντηση, μια μικρή ανάπαυλα για να συνεχίσουμε τη μέρα μας, ένα μικρό πάρκο για μια γρήγορη βόλτα με το σκύλο μας, μια στάση για μια ανάσα από λίγο πράσινο, ένα παγκάκι για να καθίσουμε και να μαζέψουμε δυνάμεις, μια μικρή παύση!
Μας αρέσει η ιδέα που ήδη υλοποιείται από το Δήμο Καλαμάτας και εμείς ως Κοινότητα Καλαμάτας έχουμε τις προτάσεις μας για νέους χώρους, στους οποίους θα μπορέσει να επεκταθεί αυτή η πρωτοβουλία. Ήδη οι συμπολίτες μας εκφράζονται θετικά και έχουν και τις δικές τους προτάσεις και θα πρέπει να τις λάβουμε υπόψη μας.
Η ιδέα μας είναι όλοι αυτοί οι χώροι να ονομαστούν «ΠΑΥΣΕΙΣ»! Μια λέξη που όλοι χρειαζόμαστε στην καθημερινότητά μας και μια λέξη την οποία και οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν, αφού αυτοί οι χώροι θα έχουν μοναδικά χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα σε κάθε έναν από αυτούς τους χώρους μπορούμε να δώσουμε και ένα όνομα συνδυάζοντάς το με την περιοχή που βρίσκεται ή την ίδια την κατασκευή του. Επίσης, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα, μπορεί να διατηρηθεί κάποιο στοιχείο το οποίο υπάρχει ήδη στο χώρο π.χ. ένα δέντρο ή κάποιο κομμάτι παλιού εξοπλισμού ή λιθοδομής.
Κάθε «ΠΑΥΣΗ» προτείνουμε να έχει και το μοναδικό της όνομα! Συγκεντρώσαμε, μέσα από τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας, κάποιες λέξεις οι οποίες απευθείας μεταφράζονται στα αγγλικά και έτσι το μήνυμα γίνεται ταυτόχρονα έντονο και διάχυτο!

ΠΑΥΣΗ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ – PAUSE NOSTALGIA
ΠΑΥΣΗ ΕΜΦΑΣΗ – PAUSE EMPHASIS
ΠΑΥΣΗ ΝΕΚΤΑΡ – PAUSE NECTAR
ΠΑΥΣΗ ΡΥΘΜΟΣ – PAUSE RHYTHM
ΠΑΥΣΗ ΚΛΑΣΣΙΚΟ – PAUSE CLASSIC
ΠΑΥΣΗ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΟ – PAUSE STEREOTYPE
ΠΑΥΣΗ ΑΡΜΟΝΙΑ – PAUSE HARMONY
ΠΑΥΣΗ ΕΘΟΣ – PAUSE ETHOS
ΠΑΥΣΗ ΠΑΘΟΣ – PAUSE PATHOS
ΠΑΥΣΗ ΕΛΙΞΗΡΙΟ – PAUSE ELIXIR
ΠΑΥΣΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ – PAUSE HYPOSTASIS
ΠΑΥΣΗ ΟΥΤΟΠΙΑ – PAUSE UTOPIA
ΠΑΥΣΗ ΚΡΙΣΗ – PAUSE CRISIS
ΠΑΥΣΗ ΔΡΑΜΑ – PAUSE DRAMA
ΠΑΥΣΗ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ – PAUSE AUTHENTIC
ΠΑΥΣΗ ΗΡΩΕΣ – PAUSE HEROES

Υπό διαμόρφωση βρίσκονται αυτές τις ημέρες δυο μικροί αστικοί χώροι, εγκαταλελειμμένοι μέχρι σήμερα ή χωρίς αξιοποίηση. Προτείνουμε για το μεν πρώτο επί των οδών Κεφάλα και Νέδοντος την ονομασία «ΠΑΥΣΗ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ – PAUSE NOSTALGIA».Η ονομασία αυτή συνδυάζεται με την περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού και το πλήθος των αναμνήσεων που έχει ο χώρος και τη νοσταλγία ως λέξη που τον χαρακτηρίζει.
Ο δεύτερος σχεδόν έτοιμος χώρος στη νησίδα της οδού Ασκληπιού ( θεού της Ιατρικής που λατρευόταν σε όλον τον ελλαδικό χώρο κατά την αρχαιότητα – κεντρική φυσιογνωμία του αρχέτυπου των ιατρών- θεραπευτών) έχει μια ξεχωριστή σημειολογία. Σε αυτό το μικρό πρώην αλσύλλιο προβλέπεται να διατηρηθούν τα μεγάλα πεύκα που είναι φυτεμένα εδώ και δεκάδες χρόνια, επιπλέον φύτευση και αστικός εξοπλισμός (παγκάκια, καλαθάκια απορριμμάτων κλπ) και στο κέντρο του νέου χώρου η εγκατάσταση ενός βραχόκηπου και η εγκατάσταση βρύσης με πόσιμο νερό.
Η «παύση» αυτή μπορεί να ονομαστεί «ΠΑΥΣΗ ΗΡΩΕΕΣ – PAUSE HEROES» και να αφιερωθεί προς τιμή των συγχρόνων «Aσκληπιών», των ιατρών και νοσηλευτών όλου του κόσμου, οι οποίοι με αυταπάρνηση και συγκινητική προσφορά δίνουν έναν τεράστιο αγώνα για τη δική μας επιβίωση απέναντι στον κορωνοϊό!
Προτείνουμε να ζητηθεί η δημιουργική παρέμβαση του καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εικαστικού Εργαστηρίου της ΦΑΡΙΣ κ. Παναγιώτη Λαμπρινίδη, ώστε ο βραχόκηπος με τη βρύση στο μέσο αυτής της «ΠΑΥΣΗΣ ΗΡΩΩΝ» να μετατραπεί σε ένα συμβολικό τοπόσημο της πόλης της αλληλεγγύης και του πολιτισμού, το οποίο θα υπενθυμίζει και θα ευχαριστεί τους σύγχρονους ΗΡΩΕΣ!

Σχετικές αναρτήσεις

Χαμός σήμερα το μεσημέρι Καθαροδευτέρας στην Μπούκα !

admin2020

Το βράδυ της Κυριακής η Μεσσήνη φλεγόταν στον «χορό» των 9 φωτiών & στο γλέντι , στο χορό & στην διασκέδαση

admin2020

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθησαν κατασκευή χαρταετού & Παραδοσιακοί χοροί

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies