ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚορίνθουΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ ΤΟΥ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ, ΕΞΕΔΩΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ…

…..που αναφέρει:

“… Σχόλιο Αλέκου Πνευματικού… Αρνήθηκαν παράνομα να ολοκληρώσουν την πλατεία όπως προβλεπόταν από την μελέτη με βάση την οποία δημοπρατήθηκε το έργο, που προβλέπει τοποθέτηση 16 ίδιων ομπρελών για τις ανάγκες και των καταστημάτων.
Εμείς αγωνιστήκαμε και παλεύουμε και σήμερα να ολοκληρωθεί η πλατεία .

Η δημοτική αρχή των Νανόπουλου, Σταυρέλη, Καλλίρη, Πιέτρη Τίμου και Γκερζελή μας αγνόησαν και τα προβλήματα τώρα αρχίζουν. Κανονιστική για την πλατεία υπάρχει και δεν εφαρμόζεται .
Ομπρέλες μπορούν να μπουν . Εμείς έχουμε διαφωνία για το αισθητικό αποτέλεσμα αν βάλει το κάθε κατάστημα ότι ομπρέλες επιθυμεί .

Η δημοτική αρχή δεν έχει πολιτική για την πλατεία και την χρήση της από τα καταστήματα και βαδίζει όπως συνηθίζει με το «βλέποντας και κάνοντας». Αφού δεν είχε πρόθεση να ολοκληρώσει την πλατεία με την τοποθέτηση και των ομπρελών, όφειλε να εκδώσει νέα κανονιστική αποτυπώνοντας την πολιτική της!!!

Σήμερα ταλαιπωρούν τους επιχειρηματίες των καταστημάτων και κατά την προσφιλή τους τακτική φταίει ο Πνευματικός. Αυτοί απέσυραν παράνομα τις ομπρέλες των καταστημάτων από την πλατεία, χωρίς να προβλέπεται από την ισχύουσα κανονιστική.
Η έκδοση νέας κανονιστικής απαιτεί τουλάχιστον 2 μήνες. Τα καταστήματα τι θα κάνουν ;
Η δημοτική αρχή των Νανόπουλου, Σταυρέλη, Καλλίρη, Πιέτρη Τ., Γκερζελή για άλλη μια φορά αποδεικνύουν την ανικανότητα τους…”.

Η παραπάνω δήλωση του πρώην Δημάρχου επιτρέπει και σε μας τον σχολιασμό της.

Έναν σχολιασμό επιβαλλόμενο διότι αυτή τη στιγμή μία από τις πιο ιστορικές πόλεις της Ελλάδας απέκτησε χάρη στον πρώην Δήμαρχο της μία πλατεία, όχι μόνο γεμάτη από κακοτεχνίες, όχι μόνο στερημένη από το πράσινο, όχι μόνο χωρίς κεντρική ιδέα, αλλά προπαντός μία πλατεία που πολύ σύντομα, με την έλευση του καλοκαιριού, θα αποτελέσει μία θερμική βόμβα για την πόλη της Κορίνθου.

Είναι χαρακτηριστικό της αλαζονείας που διακατέχει τον πρώην δημάρχου της Κορίνθου το γεγονός ότι δεν νιώθει την ανάγκη μέχρι σήμερα να απολογηθεί για την σύλληψη του σχεδιασμού της πλατείας, που αποδείχτηκε αποτυχημένος  πέρα για πέρα, για το γεγονός ότι κόπηκαν πάνω από 100 δέντρα, ανάμεσά τους και δέντρα που είχαν ταυτιστεί ιστορικά με το χώρο,  για το γεγονός ότι το αρχικό σχέδιο της πλατείας δεν προέβλεπε καν παιδική χαρά (άσχετα αν αυτή που τοποθετήθηκε με ενέργειες του κ. Πούρου, σε ένα δύο μήνες θα βράζει στην κυριολεξία από τη ζέστη), για το γεγονός ότι το βασικό στοιχείο της πλατείας που οραματίστηκε ήταν να προσφέρει επιπλέον θέσεις σε τραπεζοκαθίσματα αδιαφορώντας για την κατάσταση που ήταν βέβαιο πως θα δημιουργηθεί -και ήδη δημιουργήθηκε- σε βάρος του μικροκλίματος της περιοχής.

Αλλά το πιο χαρακτηριστικό από όλα είναι ότι ο πρώην Δήμαρχος κατηγορεί τους πρώην συνεργάτες του ως ανίκανους! Τους ίδιους ακριβώς που επί πάρα πολλά χρόνια εξύψωνε,   επιδαψίλευε επαίνους, έδινε αξιώματα και εξουσίες, ανταμοιβές και πολλά άλλα. 

Μετά από αυτό λοιπόν το σχόλιο του πρώην Δημάρχου Κορινθίων, τι θα πρέπει να υποθέσει ο μέσος κορίνθιος δημότης, ο μέσος κορίνθιος ψηφοφόρος;

Μήπως θα πρέπει να υποθέσει ότι όλα αυτά τα χρόνια είχε μία δημοτική αρχή που δεν έκρινε βάσει των ικανοτήτων των συνεργατών της αλλά έκρινε βάση του λιβάνισματος που της γινόταν;

Σε κάθε περίπτωση,  οι Δημόσιες παρέμβασεις του πρώην Δημάρχου, καθώς και οι ενέργειες της παρούσας δημοτικής αρχής, αποκαλύπτουν ένα και μοναδικό πράγμα: ότι δυστυχώς για τον Δήμο κορινθίων, τόσο η απερχόμενη, όσο και η παρούσα δημοτική αρχή και η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, δεν μπορούν να διοικήσουν και δεν μπορούν να ξεφύγουν από μικροπολιτικές και από μικρά και μεγάλα συμφέροντα που θέλουν να υπηρετούν…

Κλείνουμε το άρθρο με τα εξής λόγια του κ. Γ. ΠΑΝΕΤΣΟΥ ( καθηγητής αρχιτεκτονικής και αστικού σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Πατρών)

“…Η διαδικασία του διαγωνισμού σημαίνει ότι όποιος έχει μία καλή ιδέα, την καταθέτει. Και μεταξύ αυτών των καλών ιδεών διαλέγει κανείς την καλύτερη. Η διαδικασία της ανάθεσης σημαίνει ότι παίρνουμε μία ιδέα, που μπορεί η ποιότητά της να είναι από αρίστη μέχρι χειρίστη, και μετά την υποβάλλουμε σε κριτική για να τη διορθώσουν. Καταλαβαίνετε ότι είναι άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Το ένα είναι να κάνετε μία θεραπεία σε κάτι, το άλλο είναι να διαλέξετε εξαρχής κάτι κατά το δυνατόν υγιές. Είναι δύο διαφορετικές διαδικασίες. Η μία διαδικασία εξασφαλίζει ασφαλώς ποιότητα, η οποία στη συνέχεια βεβαίως ελέγχεται για κάποια ειδικά στοιχεία. Η άλλη εξασφαλίζει το ανεκτό…”.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Πνευματικός, επέβαλε τον σχεδιασμό στα περιβολάκια μέσω του ειδικού του συμβούλου κ. Παπακυριάκου…

Τα “περιβολάκια” προ κ.Πνευματικού (και Νανόπουλου)…

Τα “περιβολάκια” μετά…

και εδώ είναι η πλατεία Άρεως στην Τρίπολη, σχεδιασμενη το 1932:

Όπως λένε οι περισσότεροι Κορίνθιοι: ” Δεν μπορούσαν έστω να αντιγράψουν μία ωραία πλατεία με πράσινο και μας φόρτωσαν μια έρημο τσιμέντου;”…

Σχετικές αναρτήσεις

Υπεγράφη η σύμβαση προϋπολογισμού 1.781.999 ευρώ για σημαντικό αρδευτικό έργο στην Π.Ε. Κορινθίας

admin2020

Στις Βρυξέλλες για το 9ο Συνέδριο Δίκαιης Μετάβασης ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος

admin2020

Δημήτρης Πτωχός: «Οραματιζόμαστε τον τόπο μας, την Πελοπόννησο, σε ρόλο σημαιοφόρου»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies