ΔιεθνήΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑ

ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ – EUROSTAT: Με 12,1% «τρέχει» η ακρίβεια στην Ελλάδα και με 10% στην Ευρωζώνη

Συνεχίστηκε και τον Σεπτέμβρη το «ράλι» ανόδου του πληθωρισμού στις χώρες της Ευρωζώνης, πλήττοντας καίρια το λαϊκό εισόδημα.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat, ο μέσος όρος του πληθωρισμού ανέβηκε στο 10% τον Σεπτέμβρη στην Ευρωζώνη, από 9,1% τον Αύγουστο. Πρόκειται για ιστορικό ρεκόρ με διψήφιο ποσοστό πληθωρισμού!

 

Στην Ελλάδα ο ρυθμός αύξησης τον Σεπτέμβρη ήταν 12,1% από 11,4% τον Αύγουστο και όλα δείχνουν ότι έρχονται ακόμα πιο δύσκολες μέρες με την ακρίβεια να καλπάζει παντού και την Ενέργεια να γίνεται απλησίαστη λόγω των πολιτικών της «απελευθέρωσης» της «πράσινης» μετάβασης, του χρηματιστηρίου ρύπων και της έμμεσης φορολογίας.

 

Καλπασμός της ακρίβειας καταγράφεται ακόμα στη Γερμανία (10,9%), το Βέλγιο (12%), την Αυστρία (11%) και την Ολλανδία (17,1%)!

 

Πάνω από 20% είναι ο πληθωρισμός στις τρεις χώρες της Βαλτικής. Συγκεκριμένα σε Εσθονία (24,2%), Λιθουανία (22,5%) και Λετονία (22,4%).

 

Τα χαμηλότερα ποσοστά είναι σε Μάλτα (7,3%) και Γαλλία (6,2%).

 

Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στην Ενέργεια, με αύξηση 40,8%, μη επεξεργασμένα τρόφιμα με 12,7%, τα  επεξεργασμένα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός με 11,5%, τα βιομηχανικά προϊόντα με 5,6% και οι υπηρεσίες με 4,3%.

 

(Πηγή: Eurostat)

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies