Μεσσηνίας

Πλημμύρισαν οι δρόμοι μικρά παιδιά που μετέφεραν τους ήχους των Χριστουγέννων

Με τη χαρά ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους, τα παιδιά έδειξαν το πόσο αγαπούν και ακολουθούν πιστά τα πατροπαράδοτα ήθη και έθιμα, οι δρόμοι της Μεσσήνης πλημμύρισαν μικρά παιδιά που μετέφεραν με τα τρίγωνα στο χέρι τους ήχους των Χριστουγέννων (κάλαντα) σε εμπορικά καταστήματα της πόλης στο κέντρο και στις συνοικίες της Μεσσήνης

Τα χριστιανικά χρόνια τα κάλαντα των Χριστουγέννων σχετίζονταν με τη γέννηση του Χριστού. Ανεξάρτητα από την ιστορική περίοδο, τα κάλαντα ήταν τραγούδια που αντιπροσώπευαν το σύμβολο της ζωής και της γονιμότητας και που μετέφεραν οι καλαντιστές σε όλα τα σπίτια (έκκληση για ευλογία και τύχη αγαθή). Τα κάλαντα έτσι μετέδιδαν το χαρμόσυνο μήνυμα της νέας ζωής που θα αρχίσει να σηματοδοτεί και μία καινούργια περίοδο που ξεκινά τη νέα χρόνια. Τα μικρά παιδιά είναι οι μεσολαβητές ανάμεσα στον υλικό και τον πνευματικό κόσμο και σαν αγγελιοφόροι μεταφέρουν μηνύματα χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας για την καινούργια περίοδο που ξεκινά. Τραγουδώντας τα κάλαντα με μόνη συνοδεία το τριγωνάκι τους, γίνονταν τελετουργοί γιατί οι επικλήσεις και οι ευχές παίρνουν άλλη διάσταση όταν τραγουδιούνται, γίνονται επίσημες και ξεπερνούν τη μονοσημία του λόγου, μιας και ο λόγος όταν τραγουδιέται γίνεται μαγικός! Τα παιδιά μοίραζαν ευχές και μαζί με την αθωότητα αλλά και την παιδικότητά τους έδιωχναν το κακό για να φέρνουν το καλό.

Σχετικές αναρτήσεις

«Π. Μαντάς για Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας: Παραμένει ενεργό και πλήρως λειτουργικό, διατηρώντας τη δικαστική και χωρική αρμοδιότητα που κατείχε έως σήμερα στο μέγιστο βαθμό»

admin2020

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

admin2020

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies