ΔιεθνήΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑ

Ποιος είναι ο ευρωβουλευτής στον οποίο δουλεύει ο γιός του Μητσοτάκη

Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη πως ο γιος του έλληνα πρωθυπουργού, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, προσελήφθει από τον Ισπανό αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Εστέμπαν Γκονθάλεθ Πονς. Ποιος όμως είναι ο ισπανός πολιτικός που προσέλαβε τον γιο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Χαρακτηριστική ήταν η ανάρτηση, το 2018, της γνωστή δημοσιογράφου και για χρόνια ανταποκρίτριας της ΕΡΤ στην Ισπανία, Δώρας Μακρή, που γνωρίζει πολύ καλά τα έργα και τις ημέρες του νέο εργοδότη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Η ανάρτησή της, έγινε με αφορμή, την επίθεση που εξαπέλυσε κατά της χώρας και του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο Εστεμπάν Γκονθάλεθ Πονς, στο ευρωκοινοβούλιο.

«Ο Πονς δεν είναι ο,τι πιο brilliant (σ.σ. έξυπνο) έχει να επιδείξει το Ισπανικό Λαϊκό Κόμμα. Απαίτησε από τον Ραχόι να μείνει ως ευρωβουλευτής όταν έβλεπε ότι ο ένας μετά τον άλλον στην Βαλένθια έμπαιναν φυλακή. Η Αυτονομία της Βαλένθια -από εκεί προέρχεται- επί μία εικοσαετία έχει ρημαχθεί από τα σκάνδαλα του Λαϊκού Κόμματος.

Ο Πονς σήμερα εξέφρασε με την επαρχιώτικη λογική του όλη την απέχθεια για την Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης και όχι μόνο στα χρόνια του Τσίπρα.

Από την πρώτη στιγμή της ελληνικής κρίσης, η υποτιμητική και υπεροπτική στάση τόσο του ίδιου όσο και του κόμματός του απέναντι στους «τεμπέληδες» Έλληνες ήταν έως απεχθής.

Εκφράζει τη δεξιά τη reaccionaria, είναι εμπαθής και πάντα περιφρονούσε τους Έλληνες πολίτες και τις θυσίες τους που σήμερα -φεύ- τους επικαλούνταν και μάλιστα ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ήταν από τους υπέρμαχους της φράσης «η Ισπανία δεν είναι Ελλάδα» και της δεύτερης επίσης και πολυχρησιμοποιημένης «δεν σας αυξάνουμε τις συντάξεις γιατί πληρώνουμε την Ελλάδα!».

Πρόκειται για τα πιο ακραία πρόσωπα του Λαϊκού Κόμματος τον ζήσαμε εδώ ως εκπρόσωπο στη Γερουσία. Εύκολες φράσεις, τσιτάτα και διασπορά ψευδών ειδήσεων. Το ισπανικό δεξιό Λαϊκό Κόμμα έχει 3-4 τέτοιους τύπους και τους γνωρίζουμε καλά. Μην του δίνετε καμία σημασία. Σήμερα έδειξε το πρόσωπο της σάπιας δεξιάς. Δεν είναι όλοι έτσι. Ο Ραχόι π.χ. ήταν πάντα κύριος».

Ο Εστεμπάν Γκονθαλεθ Πονς, είχε επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο το 2018, με μια ομιλία βγαλμένη από non paper της ΝΔ.

Είχε πει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων: «η Ευρώπη έσωσε τη χώρα σας. Στην αρχή της θητείας σας χάσαμε πολύτιμο χρόνο, χάθηκαν 100 δισ. λόγω του Βαρουφάκη. Σας βλέπω αλλαγμένο, κάνετε θετικά βήματα αλλά χρειάζονται και άλλα βήματα … περίπου 500.000 νέοι Έλληνες έφυγαν από την Ελλάδα … Μάς ανησυχεί ότι στις επόμενες εκλογές, μπορεί να ξαναεπιστρέψει στο λαϊκισμό. Είναι στο χέρι σας, το 2015 κάνατε λάθος», είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό, με επιθετικό ύφος ως ομιλητής του ΕΛΚ, ο νέος εργοδότης του γιου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ως συνεργάτη του «κομμουνιστικού καθεστώτος» της Κούβας είχε χαρακτηρίσει τον πρεσβευτή της Ευρωπαϊκης Ένωσης στην Κούβα ο Ισπανός ευρωβουλευτής Εστεμπάν Πονς, στο γραφείο του οποίου θα εργάζεται σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Documento ο γιός του Έλληνα πρωθυπουργού.

Ο Εστεμπάν Πονς, ως αντιπρόεδρος τότε του Λαικού Κόμματος στο ευρωκοινοβούλιο, είχε συνυπογράψει επιστολή με 15 ευρωβουλευτές ζητώντας την άμεση απομάκρυνση του διπλωμάτη Αλμπέρτο Ναβάρο, ο οποίος με επιστολή του προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ ζητούσε να τερματιστεί το εμπάργκο εναντίον της Κούβας και να μην παρεμβαίνει η Ουάσιγκτον σε εσωτερικές υποθέσεις της Αβάνας. Στην επιστολή ο Εστεμπάν Πονς υποστήριζε ότι αυτό «έρχεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα και τις αξίες της Ε.Ε»… οι οποίες αν κρίνουμε από την επιστολή ταυτίζονται με την παρέμβαση στα εσωτερικά τρίτων χωρών.

Στο παρελθόν ο Εστεμπάν συμμετείχε σε επιτροπές της ΕΕ για τις σχέσεις της Ένωσης με το κράτος του Ισραήλ. Παρόλα αυτά το τελευταίο διάστημα δέχτηκε κριτική στην Πολωνία καθώς ασχολείται με τη διερεύνηση καταγγελιών ότι η χώρα χρησιμοποιεί παράνομα το ισραηλινό πρόγραμμα κατασκοπείας Pegasus εναντίον των πολιτών της

Όπως αναφέρουν στο ρεπορτάζ τους στην εφημερίδα Documento οι δημοσιογράφοι Αντώνης Ρηγόπουλος και Αγγελος Προβολισιάνος, η αρχική πρόσληψη του Κωσταντίνου Μητσοτάκη, έγινε με την ιδιότητα του ασκούμενου στη θέση του διαπιστευμένου κοινοβουλευτικού βοηθού τον Σεπτέμβριο του 2021, τέσσερις μήνες μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας. Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, η Ελλάδα προετοιμάζεται για την ένταξη στην πολιτική ενός ακόμη γόνου της δυναστείας Μητσοτάκη.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies