ΔιεθνήΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΥγεία

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: ΣΑΡΩΝΕΙ Η “Ο” ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ – ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ;.

Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ήταν από τις χώρες που δοκιμάστηκε από τον κορωνοϊό αλλά κατάφερε να γίνει πρότυπο για το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού των κατοίκων.

Το 95% των επιλέξιμων για εμβολιασμό κατοίκων της είναι διπλά ανοσοποιημένοι και το 70% έχουν λάβει και την τρίτη δόση. Όμως τώρα, ενόσω η χώρα της Ιβηρικής βρίσκεται στη διαδικασία χορήγησης της τέταρτης δόσης στους ηλικιωμένους, γίνεται το hotspot των μολύνσεων από τις νέες υποπαραλλαγές της Όμικρον στην Ευρώπη.

Τουλάχιστον προς ώρας, η Πορτογαλία είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που βιώνει ένα έκτο κύμα εξαιτίας των υποπαραλλαγών BA.4 και BA.5.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η νέα έξαρση συνέπεσε με τη μετάδοση των νέων υποπαραλλαγών και την άρση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων όπως σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, φαρμακεία, οίκους ευγηρίας και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Δηλαδή η Πορτογαλία πήρε ανάλογα μέτρα με την Ελλάδα και ήδη υπάρχει «έκρηξη» κρουσμάτων. Ταυτόχρονα στην Ελλάδα μικρότερο ποσοστό των κατοίκων είναι εμβολιασμένο και οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει για νέο κύμα μέσα στο καλοκαίρι….

Οπότε δεν αποκλείεται να βρεθούμε αντιμέτωποι με χιλιάδες μολύνσεις για μία ακόμα φορά.

Σχετικές αναρτήσεις

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ ΜΟΥ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies