Μεσσηνίας

Πρατάσεις αδειών οδήγησης και πιστοποιητικών ΠΕ Μεσσηνίας

Από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας ανακοινώνεται ότι σε συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, (ΦΕΚ 55 Α΄/11-03-2020), << Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών  της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του>>, εξεδόθη το με ΑΔΑ:Ω2ΒΤ465ΧΘΞ-3ΝΗ   έγγραφο του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών το οποίο προβλέπει τα ακόλουθα:

 

  1. Παρατείνεται αυτοδικαίως έως και την 30 Απριλίου 2020 η ισχύς των αδειών οδήγησης και των Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.) που λήγουν έως την 30Η Απριλίου 2020. Η ως άνω παράταση χορηγείται για οδήγηση αποκλειστικά και μόνο  εντός της ελληνικής επικράτειας.
  2. Έως και την 30ή Απριλίου 2020, δεν επιτρέπεται στους πολίτες να προσέρχονται στις Υπηρεσίες Μεταφορών & Επικοινωνιών καθώς και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) της χώρας για την υποβολή αίτησης ανανέωσης άδειας οδήγησης ή Π.Ε.Ι. Από την ανωτέρω απαγόρευση εξαιρούνται οι ενδιαφερόμενοι για υποβολή αίτησης, οι οποίοι πρόκειται να ταξιδέψουν με το όχημά τους για επαγγελματικούς λόγους στο εξωτερικό:
  • Ανανέωσης άδειας οδήγησης των κατηγοριώνC1, C1E, C, CE, D1, D1E, D & DE που λήγει έως την προαναφερθείσα ημερομηνία.
  • Ανανέωσης Π.Ε.Ι. που λήγει έως την προαναφερθείσα ημερομηνία μέσω παρακολούθησης προγράμματος περιοδικής κατάρτισης ή και αρχικής χορήγησης Π.Ε.Ι. μέσω παρακολούθησης προγράμματος περιοδικής κατάρτισης εφόσον πρόκειται για οδηγούς που απαλλάσσονταν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα  από την υποχρέωση κατοχής Π.Ε.Ι. (περιπτώσεις α & β της παρ. 4 του άρθρου 3 του π.δ. 74/2008).

 

Για την επίτευξη τούτου  προγράμματα περιοδικής κατάρτισης στις Σχολές/Κέντρα Π.Ε.Ι.  κατά την υπόψη χρονική περίοδο  για την χορήγηση βεβαίωσης επιτυχούς παρακολούθησης δύναται να διενεργούνται μόνο υπό την προϋπόθεση  ότι η αναλογούσα επιφάνεια σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας αυξάνεται ώστε να ικανοποιεί την σχέση 4,0 m2/εκπαιδευόμενο, με ευθύνη της Σχολής/Κέντρου. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται τα οριζόμενα στην περίπτωση α της παρ. 2 του άρθρου 2 της Υ.Α. 30063/4796/2013 (ΦΕΚ 2643 Β΄).

 

Συμπληρωματικά των ανωτέρω και σύμφωνα με το αρ. πρωτ. Α3/Οικ.18813/2233/16-03-2020 έγγραφο του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών, αναβάλλεται έως και την 30ή Απριλίου 2020 η διενέργεια όλων των :

  • Θεωρητικών εξετάσεων και δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών και οδηγών
  • Μαθημάτων θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης υποψηφίων οδηγών και οδηγών
  • Θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων για την απόκτηση Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.)
  • Μαθημάτων κατάρτισης για αρχική χορήγηση ή/και περιοδική κατάρτιση (Π.Ε.Ι.)

Σχετικές αναρτήσεις

Συνεδρίαση Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας/ Π.Ε. Μεσσηνίας

admin2020

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΡΙΟΔΟΥ

admin2020

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies