ΔιεθνήΕιδησούλες

Προκλητική η Τουρκία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Για πρώτη φορά η Τουρκία ξεκαθαρίζει την ενεργή εμπλοκή της στη σύγκρουση μεταξύ Αρμενίας και Αζερμαΐτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, διεκδικόντας ενεργότερο ρόλο στις εξελίξεις στην περιοχή του Καυκάσου.

Η Άγκυρα που στηρίζει το Αζερμπαϊτζάν, απέρριψε σήμερα τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός. «Οι ρηχές εκκλήσεις για μια άμεση παύση των εχθροπραξιών και για μόνιμη κατάπαυση του πυρός δεν θα είναι χρήσιμες αυτή τη φορά», δήλωσε, ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu».

Ενώ η Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία με κοινή τους δήλωση, καλούν σε τερματισμό των εχθροπραξιών. Η Αρμενία δήλωσε χθες, Παρασκευή, πως θα εργαστεί με τις τρεις χώρες προς την επίτευξη μιας κατάπαυσης του πυρός. Όμως ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε πως δεν πρέπει να έχουν οποιονδήποτε ρόλο στην ειρήνευση και δήλωσε σήμερα πως η Άγκυρα στέκεται στο πλευρό των «καταπιεσμένων» στο Νότιο Καύκασο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies