ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικά

Προσπάθησαν με μπράβους να διακόψουν παράσταση του Χρ. Ζαραλίκου

Ένα πρωτοφανές περιστατικό έγινε το βράδυ της Πέμπτης στην παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου «200 χρόνια δανεικά», όταν η Σάσα Σταμάτη, συνοδεία δήθεν «αγανακτισμένων» όρμηξαν στη σκηνή προκειμένου να διακόψουν την παράσταση επειδή ο κωμικός σατίριζε τον Βαγγέλη Μαρινάκη!

 

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο twitter, φαίνεται η δημοσιογράφος Σάσα Σταμάτη, μαζί με μπράβους να ανεβαίνουν στη σκηνή. Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του κοινού που μπήκε ως ασπίδα μπροστά στον κωμικό και έδιωξε τους μπράβους από το θέατρο, όπως ανέφερε και ο Χριστόφορος Ζαραλίκος σε ανάρτησή του στο twitter.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, που είναι το μόνο πολιτικό κόμμα που έχει τοποθετηθεί μέχρι στιγμής για το επίμαχο ζήτημα της διακοπής της παράστασης του Ζαραλίκου από μπράβους.

 

Σημάδι τεράστιας σήψης κι αυταρχισμού η διακοπή θεατρικών παραστάσεων από δήθεν “αγανακτισμένους” σε ρόλο “μπράβου”, επειδή διάφοροι επιχειρηματικοί, πολιτικοί ή άλλοι παράγοντες ενοχλούνται από τη σάτιρα των καλλιτεχνών. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού δεν έχουν ακόμη τουλάχιστον καταδικάσει το γεγονός, δείχνει την ανοχή τους απέναντι σε τέτοια φαινόμενα.

Ανακοίνωση εξέδωσε η διεύθυνση του θεάτρου «Τζένη Καρέζη» σχετικά με το πρωτοφανές περιστατικό στη χθεσινή παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου, αναφέροντας ότι «στηρίζει απόλυτα τους συνεργάτες του και τους καλλιτέχνες που παρουσιάζουν το έργο τους, χωρίς φίμωτρα, λογοκρισία, περιορισμούς, ανελευθερίες και διπλωματικές τακτικές».

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

«Το θέατρο “Τζένη Καρέζη” με την πολυετή και συνεχή παρουσία του στην καλλιτεχνική ζωή του τόπου, έχει αποδείξει ότι στηρίζει απόλυτα τους συνεργάτες του και τους καλλιτέχνες που παρουσιάζουν το έργο τους, χωρίς φίμωτρα, λογοκρισία, περιορισμούς, ανελευθερίες και διπλωματικές τακτικές.

 

Η ιστορία του κόσμου δεν είναι τίποτα άλλο από την πρόοδο της συνείδησης της ελευθερίας, του λόγου, της έκφρασης, της αλήθειας.

 

Η αλήθεια είναι πάντα κρυμμένη. Πρέπει να ψάξουμε πολύ για να την βρούμε και όταν την βρούμε πρέπει να είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε, γιατί αλλιώς σκοτώνει.

 

Δεν θα σταματήσουμε να στεκόμαστε πλάι σε όσους εκφράζονται ελεύθερα, δημιουργικά και αληθινά, υπηρετώντας κάθε μορφή τέχνης και ειδικά τη Σάτιρα.

 

“Η Τέχνη είναι μεγάλη. Θα πλησιάσουμε αυτήν και τους ανθρώπους της με ευλάβεια και σεβασμό. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ” όπως είπε ο Κάρολος Κουν».

 

 

 

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Μητροπολίτης Μεσσηνίας για ομόφυλα ζευγάρια: «Η εκκλησία δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχθεί»

admin2020

Καταρρέουν οι μύθοι για τις ΑΠΕ. Χτύπησε κόκκινο η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ.

admin2020

ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ –ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies