ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικάΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Προτεραιότητα η ενεργειακή επάρκεια και η στήριξη των πολιτών…

Προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η εξασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας και ασφάλειας της χώρας, η εξασφάλιση της βοήθειας στους πολίτες για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και η ύπαρξη ενός ευρύτερου πλαισίου στήριξης των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θ. Κοντογεώργης.

Ο ίδιος μιλώντας στον ΑΝΤ1 σχετικά με τη λήψη μέτρων στήριξης σε κεντρικό επίπεδο στην Ευρώπη, αφού σημείωσε πως «η ΕΕ αργεί να πάρει αποφάσεις, αλλά παίρνει πάντα τις σωστές αποφάσεις», τόνισε πως η κρίση δεν μπορεί να περιμένει και αναφέρθηκε στο νέο εθνικό πρόγραμμα στήριξης απέναντι στις συνέπειες του πολέμου και της εισαγόμενης ενεργειακής «έκρηξης» που γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, και τα μέτρα που σύντομα θα ανακοινωθούν.

Όπως ανέφερε ο κ. Κοντογεώργης, «προχωράμε με την επιδότηση τον Μάιο, όπως ίσχυε τον Απρίλιο, για τους λογαριασμούς ρεύματος, ως πρώτο κομμάτι, ενώ το επόμενο κομμάτι παρέμβασης θα πρέπει να είναι και διατηρήσιμο και να το “αντιλαμβάνεται” ο πολίτης. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται κάτι τέτοιο, με βάθος χρόνου, γιατί βλέπουμε ότι έχουν βάθος τα πράγματα και η κρίση».

«Επεξεργαζόμαστε διάφορα σενάρια. Η παρέμβαση θα είναι άμεση και πιστεύω ότι θα είναι και “αισθητή”», πρόσθεσε ο κ. Κοντογεώργης.

«Δυσκολεύονται τα νοικοκυριά, η κυβέρνηση προσπαθεί να στηρίξει το εισόδημα. Το 2022 ο μέσος πληθωρισμός θα είναι 5,5% και θεωρούμε ότι οι αυξήσεις αυτές στον κατώτατο μισθό καλύπτουν τις αυξήσεις. Το βάρος μας τώρα δίνεται στην ενίσχυση των εισοδημάτων και στην καθημερινότητα», τόνισε μεταξύ άλλων.

Αναφορικά με την κριτική για τα μέτρα που ισχύουν σε Πορτογαλία και Ισπανία, ο κ. Κοντογεώργος είπε ότι «στην Ισπανία πλήρωναν τα νοικοκυριά τον Μάρτιο αυξημένο κατά 65% το ηλεκτρικό ρεύμα. Στην Ιβηρική υπάρχει πρόβλημα συνδεσιμότητας και βοήθειας από όμορα κράτη. Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση της Ελλάδας, για αυτό και εγκρίθηκαν από την ΕΕ άλλα μέτρα για την Πορτογαλία και την Ισπανία».

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies