Μεσσηνίας

Προτεραιότητα η περαιτέρω ενίσχυση των δημοτικών κοινωνικών δομών

«Η στήριξη των ευάλωτων, των ασθενούντων οικονομικά, των δημοτών μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, είναι προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου μας Θανάση Βασιλόπουλου». Αυτό σημείωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που πραγματοποίησε, σχετικά με ζητήματα που αγγίζουν τον κοινωνικό τομέα και τη Διεύθυνση Πρόνοιας, ο Αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης.

Ο κ. Μαρινάκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι διανύσαμε μια χρονιά η οποία ήταν πάρα πολύ δύσκολη, με πρωτόγνωρες συνθήκες, τονίζοντας: «Σταθήκαμε όρθιοι, όλο αυτό το χρόνο με τη Διεύθυνση Πρόνοιας, όπου στο πρόσωπο της Διευθύντριας θέλω να ευχαριστήσω με όλη μου τη καρδιά το προσωπικό και όλα τα στελέχη που με ζήλο και αυταπάρνηση έκαναν ό, τι είναι δυνατόν. Καθώς επίσης και τα παιδιά και το προσωπικό εκείνο που συνέδραμε τις προσπάθειες αυτές κατά την αναστολή των λειτουργιών των δομών του Δήμου, έτσι ώστε να προσφέρουν κατά τον καλύτερο τρόπο τις υπηρεσίες τους στην Πρόνοια».

Επίσης ο Αντιδήμαρχος παρουσίασε στοιχεία σχετικά με την συστηματική στήριξη των δημοτικών δομών σε δικαιούχες οικογένειες και άτομα, σύμφωνα πάντα με την αρμόδια Υπηρεσία, εστιάζοντας σε δομές όπως το Δημοτικό Παντοπωλείο, το Δημοτικό Συσσίτιο και τη λειτουργία των Δημοτικών Μαγειρείων, σε άλλες δημοτικές δομές όπως το Φαρμακείο και το Ιατρείο, το ΚΔΑΠΜΕΑ, τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας, του «Βοήθεια στο σπίτι» κ.ά.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά που ο κ. Μαρινάκης έκανε για τα Δημοτικά Υπνωτήρια, δομή που σύντομα θα λειτουργήσει, ίσως και εντός του Ιανουαρίου 2021.

Κλείνοντας ο κ. Μαρινάκης ανέφερε: «Να ζητήσω απ’ όλους να κοιτάζουμε δίπλα μας. Οι συνθήκες είναι δύσκολες. Να κοιτάζουμε το γείτονα μας, να κοιτάζουμε το φίλο μας, τον άνθρωπο που είναι στο περιβάλλον, είτε το φιλικό, είτε το κοινωνικό, που έχει ανάγκη και για κάποιους λόγους δεν προσεγγίζει τις Υπηρεσίες μας. Θέλω εκεί από όλους να μας δώσουν την αφορμή, να μας ενημερώσουν έτσι ώστε να φτάσουν οι Υπηρεσίες, οι ίδιες στον άνθρωπο τον πάσχοντα, τον άνθρωπο που έχει ανάγκη. Εδώ είμαστε, είναι σαφέστατη εντολή από τον Δήμαρχο μας να προχωρήσουμε σε αυτόν τον τομέα και να μην κάνουμε καμιά έκπτωση στην παροχή βοήθειας».

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

admin2020

Αναγγελίας θυελλωδών ανέμων της ΕΜΥ

admin2020

Τροχαία ατύχημα τώρα Μεσσήνη

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies