ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο «Μάξιμος Σαράφης»

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis με το συνθηματικό όνομα «Μάξιμος Σαράφης». Φέρεται ως ο «εγκέφαλος» της μεγάλης απάτης που στήθηκε σε βάρος επιχειρηματιών με δήθεν άμεσες κι εύκολες δανειοδοτήσεις τους από τραπεζικά ιδρύματα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

 

Ανακριτής και Εισαγγελέας, μετά από πολύωρη απολογητική διαδικασία που ξεκίνησε νωρίς το πρωί, έκριναν ότι ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση πρέπει να κρατηθεί προσωρινά.

 

Αντίθετα, για τους δύο συγκατηγορούμενους του Δεστεμπασίδη, που απολογήθηκαν μετά από αυτόν σήμερα, κρίθηκε ότι μπορούν να αφεθούν ελεύθεροι με τον όρο της υποχρεωτικής εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα.

 

Οι τρεις κατηγορούμενοι απολογήθηκαν για βαριές κατηγορίες που κατά περίπτωση αφορούν σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ενώ για την υπόθεση αναζητούνται άλλα τέσσερα άτομα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής, έφτασαν στη σύλληψη των τριών ατόμων που αποσπούσαν χρήματα από επιχειρηματίες με πρόσχημα τη γρήγορη χορήγηση τραπεζικών δανείων. Οι πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ αναφέρουν πως το ποσό που είχε αποσπάσει η εγκληματική οργάνωση από τη δράση της φτάνει τις 600.000 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies