Uncategorized

Πρόταση επίλυσης του ζητήματος των μεταχρονολογημένων επιταγών.

Η κυβέρνηση, στην προσπάθεια αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορονοϊού στις επιχειρήσεις αλλά και την οικονομία γενικότερα, έχει προχωρήσει στη λήψη μιας σειράς μέτρων που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο, υπάρχουν περαιτέρω ζητήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης. Ένα σημαντικό ζήτημα εξ αυτών, με το οποίο πολλοί επαγγελματίες θα βρεθούν αντιμέτωποι στο τέλος του μήνα, είναι το θέμα των μεταχρονολογημένων επιταγών. Στο πλαίσιο αυτό,
ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου παραθέτει μια σειρά από προτάσεις,οι οποίες θα βοηθήσουν επιπροσθέτως τους επαγγελματίες,προκειμένου να μπορέσουν να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους και να μην επέλθει μοιραία το οριστικό λουκέτο μέσα από όλη αυτή την κρίσιμη κατάσταση.
Ειδικότερα προτείνεται:
• Να δοθεί η δυνατότητα στους κομιστές των επιταγών, εφόσον το επιθυμούν και κατόπιν συνεννόησηςμεταξύ και των δύο μερών, να διατηρούν στην κατοχή τους την επιταγή για διάστημα έως 90 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης. Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί παράταση κατά το ανωτέρω χρονικό διάστηματης προθεσμίας προς εμφάνιση για πληρωμή και σφράγισμα της επιταγής.
• Σε περίπτωση εμφάνισης μιας επιταγής στην Τράπεζα προς είσπραξη,ενώ το αντίστοιχο ποσό δεν υπάρχει στο λογαριασμό, να σφραγίζεται μεν ,αλλά παράλληλα να δίδεται μια παράταση της προθεσμίας καταχώρισης στον Τειρεσία κατά 90 μέρες επιπλέον, δηλαδή η καταχώρηση να γίνεται 120 μέρες μετά τη σφράγιση.
• Παροχή χρηματοδότησης από τις Τράπεζες στον εκδότη μιας ακάλυπτης επιταγής, που θα ισούται με ποσό της αξίας της, μέσω χορήγησης δυνατότητας υπερανάληψης από τον λογαριασμό από τον οποίο σύρεται η επιταγή, με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και με προνομιακό συμβολικό επιτόκιο. Στην περίπτωση αυτή, ο πελάτης της τράπεζας οφείλει να αποδείξει την έκδοση της επιταγής πριν την 10ηΜαρτίου, προσκομίζοντας το αντίστοιχο παραστατικό προς εξόφληση του οποίου είχε εκδώσει την επιταγή.
• Τέλος, εφόσον ο εκδότης μιας μεταχρονολογημένης επιταγής δεν κάνει χρήση του ανωτέρω δικαιώματος, τότε ο κομιστής της επιταγής θα δικαιούται άμεση έκτακτη χρηματοδότηση από την Τράπεζά του, ίση με ολόκληρο το ποσό της επιταγής και όλα τα δικαιώματα του επί της επιταγής θα εκχωρούνται στην Τράπεζα. Η χρηματοδότηση αυτή θα έχει την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Σχετικές αναρτήσεις

Αυτοψία στο έργο της Ασφαλτόστρωσης Τ.Κ. Φενεού-Φράγμα Λίμνης Δόξα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

admin2020

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

admin2020

Βιωματική Δράση Εξοικείωσης των μαθητών με την αναπηρία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies