ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΜεσσηνίαςΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Πρώην και νυν περιφερειακή αρχή ομονοούν στην παράδοση κρίσιμων υποδομών στο μεγάλο κεφάλαιο

«Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως μπορεί να σκοτώνονται η πρώην και η νυν περιφερειακή αρχή για τα διαδικαστικά, τα δευτερεύοντα και τα διαχειριστικά, όμως στο κύριο, στην παράδοση στο μεγάλο κεφάλαιο κρίσιμων υποδομών που αφορούν ακόμα και στην προστασία της ζωής και το βιος των πλατιών λαϊκών στρωμάτων ομονοούν», υπογραμμίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πελοποννήσου, με αφορμή την παράδοση στον «Μορέα» της αντιπλημμυρικής προστασίας της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής έως τον Άγιο Φλώρο, παρά την αντίθεση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Ειδικότερα, στέκεται στους «ύμνους» προς το «καλό μελετητικό γραφείο που συνέταξε τη μελέτη και στις κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που με απευθείας ανάθεση δίνουν επιπλέον εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στον “Μορέα” που του έχουν παραχωρήσει την Εθνική Οδό Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, διά της αναβολής, των επιτροπών και των επιπλέον όρων, μανουβράρουν για να ξεπεράσουν τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στην Καλαμάτα από αυτές τις επιλογές».

Στην παρέμβασή του, ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Γόντικας είπε μεταξύ άλλων ότι «είναι πρόκληση να μας λέτε σήμερα ότι νοιάζεστε για την προστασία της ζωής και το βιος των κατοίκων και γι’ αυτό δίνετε δεκάδες αν όχι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε αυτούς που ευθύνονται για τις πλημμύρες το 2016 για να μας σώσουν», όταν προχώρησαν σε επεκτάσεις του σχεδίου πόλης χωρίς να έχουν γίνει οριοθετήσεις των ρεμάτων, χωρίς να γίνουν οι κατάλληλες υποδομές. Όταν «από το 2002 δεν κάνατε ούτε ένα αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή από την Αλλαγή έως την Καλαμάτα, δεν κάνατε καμία βελτίωση στο εσωτερικό δίκτυο των ομβρίων στην Καλαμάτα. Εσείς που είστε στελέχη όλων των αστικών κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα, που είχαν την ευθύνη δεκαετίες τώρα της διοίκησης του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας, που κάποιοι έχετε θητεία 20 και 30 χρόνια και νιώθετε και περήφανοι. Εσείς που εγκρίνατε τις ΜΠΕ για τον αυτοκινητόδρομο, χωρίς να έχει προηγηθεί συνολική μελέτη διαχείρισης των πλημμυρικών απορροών. Εσείς που παραδώσατε τον αυτοκινητόδρομο χωρίς αντιπλημμυρικά έργα στον καπιταλιστή που τώρα θα μας σώσει, που πληρώνουν τα πλατιά λαϊκά στρώματα πανάκριβα διόδια και πανωπροίκια για να έχει ο σωτήρας εγγυημένη κερδοφορία, συμφωνείτε να δοθεί στον σωτήρα με απευθείας ανάθεση το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας, που ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ και ολοκληρώνεται επί ΝΔ, ένα έργο που έπρεπε να είχε προηγηθεί του αυτοκινητόδρομου ή να είχε γίνει παράλληλα».

Επισήμανε ακόμα πως «είναι η ίδια λογική που διέπει και τα έργα αντιπυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης», καθώς τα έργα προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού «η πολιτική που πιστεύετε και υλοποιείτε τα βάζει στη λογική του κόστους – οφέλους, γι’ αυτό και δεν μπαίνουν σε προτεραιότητα, δεν είναι επιλέξιμα. Καμιά πρόβλεψη, καμιά πρόληψη. Μόνο αποκατάσταση μετά από τις καταστροφές που έρχονται αναπόφευκτα όχι γιατί είναι ”ακραία” τα φαινόμενα όπως κάθε φορά τα αποκαλείτε, αλλά ακριβώς γιατί κατασκευάστηκαν χωρίς να έχουν γίνει ολοκληρωμένες μελέτες».

Υπογράμμισε ακόμα ότι «χωρίς μελέτη, χωρίς αντίστοιχα έργα στο βουνό, που συχνά καίγεται, όλα τα ρέματα ανατολικά και δυτικά του Νέδοντα θα οδηγούνται με μεγάλη ταχύτητα στη θάλασσα περνώντας μέσα από το κέντρο της πόλης».

Σχετικές αναρτήσεις

Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός: «Τα αγροτικά ζητήματα αφορούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία»

admin2020

Επίσκεψη στο 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας»

admin2020

LIVE : Η 2η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής Δήμου Μεσσήνης

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies