ΔιεθνήΕιδησούλες

Πυραυλική επίθεση στην Οδησσό – Ρωσικά πυρά και στο «Αζοφστάλ»

Ένας πύραυλος έπληξε σήμερα υποδομές στην Οδησσό ανέφεραν σε διαδικτυακή ανακοίνωσή τους οι τοπικές αρχές χωρίς να δώσουν περισσότερες πληροφορίες.

 

Την ίδια ώρα οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορικά πλήγματα και βολές πυροβολικού εναντίον των νεοναζί της Τάγματος Αζόφ που βρίσκονται πολιορκημένοι στο εργοστάσιο χάλυβα «Αζοφστάλ» της Μαριούπολης.

Η ρωσική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε καθώς οι νεοναζί του Τάγματος Αζόφ νωρίτερα διέκοψαν επιχείρηση εκκένωσης αμάχων, δήλωσε ο Εντουάρ Μπασουρίν, εκπρόσωπος της «Λαϊκής Πολιτοφυλακής» της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Νοντέτσκ», όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Ria Novosti».

 

Σύμφωνα με τον Εντ. Μπασούριν, κατόπιν αιτήματος της αναπληρώτριας πρωθυπουργού της Ουκρανίας Ιρίνα Βερέστσουκ, η ρωσική πλευρά οργάνωσε έναν ανθρωπιστικό διάδρομο και παρείχε μεταφορά. Η εκκένωση των γυναικών και των παιδιών είχε συμφωνηθεί να ξεκινήσει στις 12 μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος). «Αυτή η ειρηνική ενέργεια ματαιώθηκε από Ουκρανούς εθνικιστές, οι οποίοι άνοιξαν πυρ από όλμους στον δηλωμένο τόπο συγκέντρωσης πολιτών από το εργοστάσιο Azovstal», είπε ο Μπασούριν.

 

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», «Ria Novosti»)

Σχετικές αναρτήσεις

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Ας δούμε το Ξυλόκαστρο πριν από 55 χρόνια…

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies