ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ Μαίνεται το πύρινο μέτωπο – Μεγάλη καταστροφή στην περιοχή της Νεμούτας

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Ηλεία με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν στις περιοχές Αχλαδινή και Δούκας, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν τις απογευματινές ώρες.

 

Στην Αχλαδινή, μαζί με τις πυροσβεστικές δυνάμεις, επιχειρούν και μηχανήματα έργου ενώ πυροσβέστες επιχειρούν και στις γειτονικές περιοχές Ξηρόκαμπος και Λούβρο. Καλύτερη είναι η εικόνα στις περιοχές Λιναριά, Μιράκα και Μουριές.

 

Στην περιοχή συνολικά επιχειρούν 310 πυροσβέστες με 105 οχήματα και 10 πεζοπόρα τμήματα, καθώς και η ομάδα συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Με το πρώτο φως της ημέρας, άρχισαν να κάνουν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.

 

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων εξάλλου συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της τοπικής διοίκησης.

 

Χθες, εκκενώθηκαν νέα χωριά ενώ οι κάτοικοι απεγνωσμένα προσπαθούσαν να σώσουν τα σπίτια και τα χωριά τους. Η καταστροφή στην περιοχή της Νεμούτας είναι μεγάλη με σπίτια και κτηνοτροφικές μονάδες να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Το μέτωπο έχει περάσει στην Αρκαδία.

 

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies