ΚοινωνικάΚορίνθου

Πώς διαμορφώθηκε «η τέλεια καταιγίδα» πάνω από τη Θεσσαλία – Βίντεο

“Το νερό έφτασε σε ορισμένα σημεία και το 1 μέτρο, δεν μπορούσαν οι πόταμοι να αποφορτίσουν το νερό στην κανονική τους όχθη”

Για το πώς διαμορφώθηκαν συνθήκες «τέλειας καταιγίδας» πάνω από τη Θεσσαλία, με συνέπεια καταστροφικές ζημιές από το μεσογειακό κυκλώνα Ιανό στην Καρδίτσα και στις όμορες περιοχές, αλλά και την «τέλεια καταιγίδα» Ιανού – κορωνοϊού που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι, μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ και τον Νίκο Στραβελάκη ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας. 

 «Η καταστροφή στη νοτιά Θεσσαλία είναι η μεγαλύτερη εδώ που προκάλεσε το σύστημα και τα άλλα συστήματα που εξελιχτήκαν τις τελευταίες μέρες. Βασικός λόγος ήταν η συνάντηση δυο συστημάτων με διαφορετικές θερμοκρασίες, του Ιανού κι ενός αλλού συστήματος, που έγινε στην ημιορεινή περιοχή της νότιας Θεσσαλίας με αποτέλεσμα τις έντονες βροχοπτώσεις. Χαρακτηρίζεται δε από μικρές υδρολογικές λεκάνες που αποφορτίζουν το νερό στα ποταμιά του Πάμισου του Σοφαδίτη, αλλά του Πορταϊκού πόταμου» εξήγησε ο κ. Λέκκας.

«Υπολογίζουμε ότι περίπου 2,5 εκατ. όγκοι νερού κατέκλυσαν την πεδινή περιοχή με τεράστιες ζημιές στην αγροτική περιοχή, αλλά και στις οικιστικές περιοχές και μέσα στην Καρδίτσα. Το νερό έφτασε σε ορισμένα σημεία και το 1 μέτρο, δεν μπορούσαν οι πόταμοι να αποφορτίσουν το νερό στην κανονική τους όχθη και το νερό διοχετεύτηκε μέσα στην πόλη της Καρδίτσας» επισήμανε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

«Στην Καρδίτσα δεν υπάρχει ρεύμα, δεν υπάρχουν τηλέφωνα, δεν υπάρχουν δίκτυα υδροδότησης, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα. Η πόλη βρίσκεται μέσα στο σκοτάδι, θα ζήσει δύσκολες στιγμές. Τουλάχιστον 5.000 κατοικίες έχουν πλημμυρίσει» ανέφερε. 

«Θα αντιμετωπίσουμε τεράστια διαδικασία ανάκαμψης της πόλης. Από αύριο (Κυριακή) θα γίνει τεράστια επιχείρηση των συνεργείων για τις καταγραφές. Με ανησυχεί παρά πολύ ότι μέσα σε μια κρίση του κορωνοϊού οι κάτοικοι δεν έχουν τη δυνατότητα λήψης των μέτρων, όποτε η Καρδίτσα και οι όμορες περιοχές είναι στο στόχαστρο όχι μόνο της πλημμύρας, αλλά και της δεύτερης κρίσης του κορωνοϊού. Θα υπάρξουν τεράστια προβλήματα, ακόμα και στις βασικές ανάγκες στην Καρδίτσα και τις γύρω περιοχές». 

Πηγή: skai.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Καταρρέουν οι μύθοι για τις ΑΠΕ. Χτύπησε κόκκινο η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ.

admin2020

Το πρόγραμμα “ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ” στο Δήμο Βέλου-Βόχας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

admin2020

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies