Uncategorized

«Π. Μαντάς για αεροδρόμιο Καλαμάτας: Αρχές Σεπτεμβρίου η Α’ φάση του διαγωνισμού παραχώρησης»

Ξεκινά τις επόμενες ημέρες η διαγωνιστική διαδικασία για την παραχώρηση του διεθνούς αερολιμένα Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν κατά τη συνάντηση του βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Υπερταμείου Γρηγόρη Δημητριάδη. Πρόκειται ουσιαστικά για την εκκίνηση της κύριας διαδικασίας του διαγωνισμού, η οποία αφορά στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από επενδυτικά σχήματα που σκοπεύουν να αναλάβουν την αναβάθμιση, αναμόρφωση και λειτουργία του αεροδρομίου για τα επόμενα χρόνια.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Δημητριάδης τον κ. Μαντά, η πορεία της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου προχωρά κανονικά βάσει του χρονοδιαγράμματος χωρίς σημαντικές καθυστερήσεις, καθώς κατά το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκαν όλες οι μελέτες από την πλευρά των τεχνικών συμβούλων του Υπερταμείου και προετοιμάστηκε το νέο επιχειρησιακό σχέδιο. Με το πέρας της φάσης αυτής, το Υπερταμείο έχει πλέον ολοκληρώσει την προετοιμασία της διαγωνιστικής διαδικασίας και βρίσκεται ένα βήμα πριν τη δημοσιοποίηση της επίσημης πρόσκλησης ενδιαφέροντος, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και όλα τα σημεία στα οποία απαιτείται βελτίωση των υποδομών και του εξοπλισμού του αεροδρομίου.

Σε αυτό το πλαίσιο το Υπερταμείο έχει προσανατολιστεί σε μια ριζική βελτίωση των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου με στόχο τη συνολική αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας των επισκεπτών, στα πρότυπα των άλλων περιφερειακών αεροδρομίων που παραχωρήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο βασίζεται σε παρεμβάσεις στις κτιριακές εγκαταστάσεις με τουλάχιστον τριπλασιασμό των τετραγωνικών μέτρων που αξιοποιούνται, επέκταση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών, αναβάθμιση των εγκαταστάσεων καυσίμων, επέκταση του χώρου στάθμευσης των αυτοκινήτων, εκσυγχρονισμό των συστημάτων ασφάλειας και συνολική βελτίωση της εικόνας και της αισθητικής των χώρων του αεροδρομίου.

Από την πλευρά του ο κ. Μαντάς αναγνώρισε ότι το Υπερταμείο έχει κινηθεί ταχύτατα προκειμένου να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και να προχωρήσει ο διαγωνισμός. Παράλληλα ευχαρίστησε τον κ. Δημητριάδη για την αναλυτική ενημέρωση που του παρείχε, σημειώνοντας ότι σε όλες τις συναντήσεις τους από τον Μάρτιο 2021 έως και σήμερα, έχει γίνει σαφές ότι η διοίκηση του Υπερταμείου έχει αντιληφθεί τη σημαντικότητα του συγκεκριμένου έργου για τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο, φροντίζοντας με τεχνοκρατική επάρκεια να οργανώσει τον διαγωνισμό αποφεύγοντας αχρείαστα κωλύματα και καθυστερήσεις.

Ο κ. Μαντάς ενημέρωσε επίσης τον κ. Δημητριάδη για την ιδιαίτερα καλή φετινή πορεία του αεροδρομίου, γεγονός που αναμένεται να κρατήσει σε υψηλά επίπεδα το επενδυτικό ενδιαφέρον. Παράλληλα σημείωσε ότι όλοι αναγνωρίζουν ότι το διεθνές αεροδρόμιο Καλαμάτας διαθέτει σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές, καθώς και ότι η αναβάθμισή του δημιουργεί προσδοκίες για ένα ακόμη μεγαλύτερο τουριστικό ρεύμα προς τη νότια Πελοπόννησο, ενισχύοντας την αναπτυξιακή δυναμική τόσο της Μεσσηνίας όσο και των γύρω περιοχών.

Σχετικές αναρτήσεις

Αναγγελίας Θυελλωδών Ανέμων ΕΜΥ

admin2020

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: Σκέψεις για το εκσυγχρονισμό του Κληρονομικού μας Δικαίου

admin2020

Στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας ο νέος Διοικητής ΔΙΚΕ Πελοποννήσου

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies