ΜεσσηνίαςΟικονομία

Ρεύμα: Αυτά είναι τα νέα ποσά των επιδοτήσεων για τους λογαριασμούς Δεκεμβρίου

Ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα οι κρατικές επιδοτήσεις για τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας (ρεύματος και φυσικού αερίου) μηνός Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά:

Η επιδότηση θα είναι 221 ευρώ ανά μεγαβατώρα στα οικιακά τιμολόγια για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας και για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες. Αυτό αφορά το 90% των νοικοκυριών.
Η επιδότηση θα είναι 171 ευρώ ανά μεγαβατώρα για μηνιαία κατανάλωση από 501 έως 1.000 κιλοβατώρες. Αν, όμως, ένα νοικοκυριό μειώσει κατά 15% την μέση ημερήσια κατανάλωσή του σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή, τότε η επιδότηση αυξάνεται κατά 50 ευρώ ανά MWh.
Η επιδότηση θα είναι 81 ευρώ ανά μεγαβατώρα για μηνιαία κατανάλωση πάνω από 1.001 κιλοβατώρες. Αυτό αφορά μόλις το 2% των νοικοκυριών. Και σε αυτή την κλίμακα ισχύει η επιπλέον επιδότηση των 50 ευρώ ανά MWh, αν υπάρξει μείωση κατανάλωσης κατά 15%.
Για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Η επιδότηση διαμορφώνεται στα 269 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγια. Απορροφάται σχεδόν το 100% της αύξησης.
Για τα επαγγελματικά τιμολόγια

Η επιδότηση διαμορφώνεται στα 183 ευρώ η μεγαβατώρα για κατανάλωση έως 35 KVa και 2000 κιλοβατώρες κατανάλωση.
Η επιδότηση διαμορφώνεται στα 34 ευρώ η κιλοβατώρα για κατανάλωση έως 35 KVa και πάνω από 2.000 κιλοβατώρες αλλά και για τα υπόλοιπα μη οικιακά τιμολόγια.
Οριζόντια επιδότηση στα 221 ευρώ ανα μεγαβατώρα θα είναι για τους αγρότες.

Σχετικές αναρτήσεις

Ευχαριστήριο μήνυμα προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου από το Ειδικό Σχολείο Μαντινείας

admin2020

Στις 7 Μαΐου στο Φίλια Οιχαλίας η 3η Ποδηλατομαγιά Άνω Μεσσηνίας

admin2020

Μητροπολίτης Μεσσηνίας για ομόφυλα ζευγάρια: «Η εκκλησία δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχθεί»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies