ΔιεθνήΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑ

Ρωσία: Απελαύνει οκτώ Ελληνες διπλωμάτες

Η Ρωσία κήρυξε οκτώ Έλληνες διπλωμάτες ως «personae non gratae» και τους έδωσε προθεσμία οκτώ ημερών να αποχωρήσουν από τη χώρα, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τη Δευτέρα.

Μάλιστα σύμφωνα με την ρωσική κυβέρνηση οι απελάσεις γίνονται για την αποστολή ελληνικών όπλων στην Ουκρανία, κάνοντας ορατές πλέον τις επικίνδυνες συνέπειες της πολύπλευρης εμπλοκής της κυβέρνησης Μηστοτάκη στην ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών όπως μεταδίδει το Reuters, κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη στη Μόσχα για να διαμαρτυρηθεί για «την πορεία αντιπαράθεσης των ελληνικών αρχών με τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στο καθεστώς του Κιέβου».

Το υπουργείο είπε ότι είχε επίσης διαμαρτυρηθεί για την απόφαση της Ελλάδας να χαρακτηρίσει ομάδα Ρώσων διπλωματών «personae non gratae».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας:

“Στις 27 Ιουνίου κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ο Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, στον οποίο εκφράστηκε έντονη διαμαρτυρία για την συγκρουσιακή πορεία των ελληνικών αρχών προς τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στο καθεστώς του Κιέβου και η ανακήρυξη μιας ομάδας Ρώσων διπλωματών στην Ελλάδα ως ‘persona non grata’.

Στον πρέσβη δόθηκε σημείωμα με ειδοποίηση ότι, ως απάντηση, οκτώ Έλληνες διπλωματικοί υπάλληλοι στη Ρωσία κηρύχθηκαν ‘persona non grata’ και πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα εντός οκτώ ημερών. Πληροφορίες δόθηκαν και για άλλα βήματα που έγιναν από τη ρωσική πλευρά σχετικά με τη λειτουργία ελληνικών αντιπροσωπειών Ρωσία.

Τονίζεται ότι μιλάμε για άμεσες συνέπειες εχθρικών ενεργειών που ξεκίνησαν οι ελληνικές αρχές. Την πλήρη ευθύνη για αυτό φέρει αποκλειστικά η Αθήνα. Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση συνέχισης της αντιρωσικής πολιτικής επιφυλασσόμαστε του δικαιώματος να απαντήσουμε”.

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies