Διεθνή

Ρωσικά πλήγματα σε στρατιωτικούς στόχους σε όλη την Ουκρανία και χερσαίες επιχειρήσεις στα σύνορα (ΦΩΤΟ)

Πλήγματα σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στο ΧάρκοβοΠλήγματα σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Χάρκοβο
Στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αεροδρόμια και αντιαεροπορικά συστήματα σε διάφορες πόλεις, σε όλη την Ουκρανία, χτυπάει η Ρωσία, παράλληλα με την είσοδο χερσαίων δυνάμεων.

Ο ρωσικός στρατός ανέφερε ότι κατέστρεψε τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας και έθεσε «εκτός λειτουργίας» αεροπορικές βάσεις της χώρας.

«Οι στρατιωτικές υποδομές των αεροπορικών βάσεων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας», επεσήμανε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας πως «οι εγκαταστάσεις αντιαεροπορικής άμυνας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχουν καταστραφεί».

Σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε ότι γίνονται βομβαρδισμοί σε όλη τη χώρα.

Από τα χτυπήματα στην πόλη Lutsk Από τα χτυπήματα στην πόλη Lutsk
Η συνοριοφυλακή της Ουκρανίας υποστήριξε πως τα ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν από τη Ρωσία, από την Κριμαία και από τη Λευκορωσία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει επιθέσεις κατά μονάδων των μεθοριακών φρουρών και σημείων ελέγχου, με τη χρήση πυροβολικού, άλλου στρατιωτικού υλικού και μικρών όπλων στις περιοχές Λουγκάνσκ, Σούμι, Χάρκοβο, Τσερνίχιβ και Ζιτόμιρ.

Ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας υποστήριξε ότι κατέρριψε στο ανατολικό τμήμα της χώρας πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο που συμμετείχαν στη στρατιωτική επιχείρηση. Επίσης, από την Ουκρανική πλευρά διαψεύστηκε ότι έγινε απόβαση ρωσικών δυνάμεων στην Οδησσό.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP)

Σχετικές αναρτήσεις

Τεστ DNA ανιχνεύει 18 καρκίνους σε πρώιμο στάδιο

tiresias tiresias

Βόρεια Κορέα: Έτοιμη να δεχτεί τους πρώτους τουρίστες από το 2020

tiresias tiresias

Αρνείται τις κατηγορίες για γενοκτονία το Ισραήλ παρά τα αναμφισβήτητα στοιχεία

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies