ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικά

Σάλος με δήλωση υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ και καθηγητή ιατρικής για τους καρκινοπαθείς τελικού σταδίου

οι δηλώσεις που έκανε ο καθηγητής ιατρικής και υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Εύβοια, Σπύρος Πνευματικός, σχετικά με τους καρκινοπαθείς που βρίσκονται στο τελικό στάδιο είναι άνω ποταμών.

Ο «γαλάζιος» υποψήφιος ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε ότι είναι οικονομικά ασύμφορο να ξοδεύονται χρήματα για τους καρκινοπαθείς τελικού σταδίου, σημειώνοντας ότι «είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται». «Πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή», τόνισε ο Σπύρος Πνευματικός.

Αναλυτικά, σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Πνευματικός δήλωσε: «δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάμε τον άρρωστο εάν πάμε και του πούμε ότι δεν έχει νόημα να κάνουμε αυτό για εσάς. Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό, δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση. Υπάρχει ένα σημείο λοιπόν, που δεν έχεις λόγο να κάνεις κάτι παραπάνω».

«Βέβαια, θα μου πει κάποιος ο καλός Θεός έχει αποφασίσει διαφορετικά, μα πράγματι αλήθεια είναι αυτό, όμως στο τέλος της ημέρας τι θα γίνει;», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια έφερε ως παράδειγμα τις ΗΠΑ, όπου, όπως τόνισε, γίνεται εκτίμηση του cost benefit ratio (εκτίμηση της σχέσης ποιότητας/τιμής ενός έργου ή μιας πρότασης).

«Η Αμερική είναι ένα τρομακτικό παράδειγμα. Ψάχνουν τα πάντα, ψάχνουν το κόστος των πράξεων, το cost benefit ratio σε μία πράξη κτλ. Όταν είχαμε πρωτοπάει με τη γυναίκα μου στις αρχές της δεκαετίας του ’90 στην Αμερική, η πρώτη συζήτηση που είχαμε ακούσει ήταν πόσο ακριβό είναι το αμερικάνικο σύστημα. Γιατί ήταν τόσο πολύ ακριβό; Γιατί όλοι φτάνανε στο νοσοκομείο, σε όποια κατάσταση κι αν ήταν και γινόντουσαν τα πάντα για όλους», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Και με αυτό τον τρόπο ανακάλυψαν ότι μετά από λίγο καιρό δεν θα μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες σε κανέναν. Άρα θα πρέπει να κάνουν μια σχετική επιλογή, το πόσο μπορούν να ξοδέψουν. Ακούγεται λίγο κυνικό, δεν είναι κυνικό, είναι ανθρώπινο».

 

Σχετικές αναρτήσεις

Μητροπολίτης Μεσσηνίας για ομόφυλα ζευγάρια: «Η εκκλησία δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχθεί»

admin2020

Καταρρέουν οι μύθοι για τις ΑΠΕ. Χτύπησε κόκκινο η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ.

admin2020

ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ –ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies