ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚορίνθουΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΥγεία

Σε νοσοκομείο μιας νόσου έχει μετατραπεί το Nοσοκομείο Κορίνθου – Αποδυναμωμένα τα Κέντρα Υγείας

«Κανένα lockdown πάνω στο lockdown δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τα αναγκαία μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, όπου αλλού υπάρχει συνωστισμός, ούτε να συμβάλει στην εξεύρεση επιπλέον νοσοκομειακών κλινών, κλινών ΜΕΘ και υγειονομικού προσωπικού» τονίζει η ΤΕ Κορινθίας του ΚΚΕ με αφορμή την ένταξη της Περιφερειακής Ενότητας στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου («βαθύ κόκκινο»).

 

Σημειώνει ότι «το Nοσοκομείο Κορίνθου ουσιαστικά έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο μιας νόσου. Οι 6 κλίνες ΜΕΘ έχουν μετατραπεί αποκλειστικά σε ΜΕΘ COVID, και μάλιστα είναι ήδη γεμάτες, αφήνοντας μια ολόκληρη περιοχή χωρίς κρεββάτι ΜΕΘ. Και μάλιστα μια περιοχή με μεγάλες βιομηχανίες και άλλους μαζικούς χώρους δουλειάς, με τα εργατικά ατυχήματα να αποτελούν μέρος της καθημερινότητας των εργαζομένων. Οι κλινικές που είχαν ήδη συγχωνευτεί για να δημιουργηθούν κλίνες ασθενών covid και κλίνες ύποπτων κρουσμάτων πλέον γέμισαν και η απάντηση σε αυτό είναι και άλλη μεγαλύτερη συγχώνευση των κλινικών, πρακτική με απρόβλεπτές συνέπειες στην υγεία και τη ζωή των ασθενών. Και όλα αυτά σε ένα νοσοκομείο που και πριν την πανδημία είχε τεράστιες ελλείψεις σε ειδικότητες και υλικοτεχνική υποδομή. Παράλληλα τα κέντρα Υγείας του Νομού αποδυναμώνονται καθώς το προσωπικό μεταφέρεται στο Νοσοκομείο. Και οι πολυαναμενόμενοι εμβολιασμοί καθυστερούν λόγω των ανταγωνισμών μεταξύ των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών για το πως θα βγάλουν περισσότερα…».

 

Η ΤΕ Κορινθίας τονίζει ότι απαιτείται αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, με ενίσχυση των υποδομών και ουσιαστική αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Χρειάζεται άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα χωρίς καμία αποζημίωση και ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό. Να παρθούν άμεσα μέτρα ουσιαστικής προστασίας των εργαζομένων όπως συχνά επαναλαμβανόμενα τεστ, με έξοδα της εργοδοσίας και όχι από την τσέπη των εργαζομένων, θερμομέτρηση, απολύμανση και ιχνηλάτηση όταν υπάρχει κρούσμα.

 

«Μαζί με τον καθημερινό αγώνα για την προστασία της υγείας, των δικαιωμάτων, του εισοδήματος που πρέπει να συνεχιστεί, βγαίνει στο προσκήνιο και η ανάγκη ριζικών ανατροπών με στόχο μια νέα κοινωνική οργάνωση που θα έχει στο επίκεντρο την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών, με πρώτο αυτό της υγείας και της ζωής. Ο αόρατος εχθρός είναι ο ιός, ο ορατός όμως εχθρός είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός γιατί αυτός δεν γιατρεύεται, πάρα μόνο ανατρέπεται» επισημαίνει. (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)

Σχετικές αναρτήσεις

Παράδοση εξωτερικού απινιδωτή για την ενίσχυση του Χιονοδρομικού κέντρου Ζήρειας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

admin2020

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου

admin2020

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies