ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικάΟικονομία

Σε ποιους και γιατί “χαρίζετε” 84.760.740€ κύριε Βρούτση;

Από τον αναγνώστη μας κ.Δημήτρη Κοκαρίδα λάβαμε το παρακάτω κείμενο και με την άδειά του το δημοσιεύουμε:

“Ονομάζομαι Κοκαρίδας Δημήτριος και κατοικώ στις Σέρρες. Έχω αποφοιτήσει από Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης (γεωπόνος) του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου στην Ορεστιάδα και από τον Φεβρουάριο του 2020 έχω κάνει έναρξη της ατομικής μου επιχείρησης.

Ο αρχικός μου ΚΑΔ μου βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ότι πλήττονται, συγκεκριμένα τον 70.22.15.06 (βρίσκεται στην σελίδα 59 της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος ΑΔΑ: ΨΣ2246ΜΤΚΛ-ΞΙΩ με Αρ.Πρωτ. 286/2.4.2020)

Όπως διαβάζουμε στην συγκεκριμένη προκήρυξη το ποσό της προκήρυξης ανέρχεται σε 192.965.940,00€ και αναμένονται να ωφεληθούν από αυτό 180.342 επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες. (σελίδα 5 της Προκήρυξης). Με απλά μαθηματικά σε κάθε ωφελούμενο αντιστοιχεί το ποσό των 1.070€. Σε αυτό λοιπόν το σημείο εύλογα αναρωτιόμαστε τα 470€ που περισσεύουν ( οι δικαιούχοι του προγράμματος σύμφωνα με τις εξαγγελίες του κ. Βρούτση λαμβάνουν στο σύνολο 600€, σελίδα 10 της Προκήρυξης) που πηγαίνουν?

Έρχεται λοιπόν στην συνέχεια η πρόσκληση και με εντελώς ξεδιάντροπο τρόπο αναφέρει το εξής:

Στον πάροχο κατάρτισης αποδίδεται για την παροχή υπηρεσιών τηλεκατάρτισης εκατό (100) διδακτικών ωρών, έως το ποσό των 470,00 ευρώ, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η αμοιβή του φορέα πιστοποίησης.

Στον φορέα πιστοποίησης αποδίδεται μέσω του παρόχου κατάρτισης, για την πιστοποίηση των επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει να συμμετάσχει σε εξετάσεις πιστοποίησης, ποσό ύψους έως 50€ ανά δικαιούχο (σελίδα 10).

Επειδή λοιπόν στην συγκεκριμένη σελίδα δεν αναφέρει ξεκάθαρα για το πως κατανέμονται τα 470€ συνέχισα την ανάγνωση για να φτάσω στην σελίδα 39 και 40 στην οποία αναφέρει ξεκάθαρα ότι οι φορείς υλοποίησης λαμβάνουν ανά δικαιούχο 470 ευρώ

Επιπλέον όπως αναφέρεται και στην σελίδα 23 η διάρκεια της κατάρτισης ανέρχεται σε 100 διδακτικές ώρες. Η κάθε διδακτική ώρα έχει διάρκεια κατ’ ελάχιστον σαράντα (40) λεπτά. Κατά συνέπεια με 80 πραγματικές ώρες μπορεί να θεωρηθεί η κατάρτιση υλοποιημένη!!!

Οργισμένος πλέον απευθύνω τα ερωτήματα:

Πόσοι είναι οι φορείς που θα πιστοποιηθούν ώστε να τους «χαρίσουν» 84.760.740€ ? Και 2.000 φορείς να είναι στην Ελλάδα μιλάμε για 42.000€ στον ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΦΟΡΕΑ, σε περίπτωση που κατανεμηθούν ισόποσα, σε διάστημα ενός μήνα το πολύ δύο.

Θα αντιστοιχεί σε κάθε εργαζόμενο και ιδιοκτήτη του φορέα που θα κάνει την εκπαίδευση 800€ όπως στους υπόλοιπους εργαζομένους?

Ο εργαζόμενος του φορέα θα πληρωθεί από τον φορέα με βάση την σύμβασή του ή από το παραπάνω ποσό και πόσο?

Οι εργαζόμενοι που πλήττονται και πλέον οι εργοδότες τους λαμβάνουν από 800-600€. Αυτοί οι φορείς γιατί να κερδίζουν χιλιάδες ευρώ στις πλάτες του Ευρωπαϊκού λαού (πρόκειται για ΕΣΠΑ)?

Γιατί τα λεφτά αυτά τα διαθέτουν σε τσέπες και όχι σε μέτρα στήριξης της οικονομίας?

Γιατί λοιπόν με αυτά τα λεφτά να μην επωφεληθεί και το υπόλοιπο ποσοστό εργαζομένων ή επιχειρήσεων που δεν έχουν ενταχθεί λόγω ΚΑΔ σε κάποιο μέτρο στήριξης?

Γιατί διαλέγουν άλλη μία να προστατέψετε τους φορείς οι οποίοι θα μας εκπαιδεύσουν σε νέες τεχνολογίες (!!!) που θα χρησιμεύσουν στην δουλειά μας, δίνοντας τους την δυνατότητα τα 40 λεπτά να τα θεωρούν ώρα εργασίας, σε ένα αντικείμενο, που για εμάς μετά την εκπαίδευση μας δεν θα υπάρχει καμία προστασία για το πόσες ώρες θα είμαστε μπροστά σε έναν Υπολογιστή μέχρι να διεκπεραιώσουμε την εργασία μας.

Ως πότε θα κερδίζουν οι λίγοι σε βάρος των πολλών?

Ως πότε ακόμη σε καταστάσεις πρωτόγνωρες για την κοινωνία και την παγκόσμια υγεία, το κέρδος θα μπαίνει πάνω από τους ανθρώπους?

Το κοινωνικό κράτος πάει περίπατο σε αυτές τις στιγμές όπως φαίνεται. Συγχαρητήρια γιατί διάλεξαν άλλη μία φορά να κάνουν κομματική-μικροπολιτική συμφερόντων σε μία κρίσιμη στιγμή που αφορά όλους τους πολίτες.

Προσωπική μου εκτίμηση τα ΚΕΔΙΒΙΜ ΚΕΚ ή όπως αλλιώς ονομάζονται αυτοί οι φορείς πρόκειται για τις Μ.Κ.Ο της εκπαίδευσης

Οι υπεύθυνοι αυτού του προγράμματος – εκτρώματος έχουν ονοματεπώνυμο και βρίσκεται στην σελίδα 39 της Πρόσκλησης ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ κ Ιωάννης Βρούτσης και ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κα Άννα Στρατινάκη.

ΠΗΓΗ: imerodromos.gr

Σχετικές αναρτήσεις

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ ΜΟΥ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies