ΑργολίδοςΑρκαδίαςΚορίνθουΛακωνίαςΜεσσηνίας

Σημεία συνέντευξης του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού στον τηλεοπτικό

Σημεία συνέντευξης του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού
στον τηλεοπτικό σταθμό BEST

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best την Τρίτη 22 Αυγούστου έδωσε συνέντευξη ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά» και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Ο Δημήτρης Πτωχός παρουσίασε την υποψηφιότητα του και το πρόγραμμα του συνδέσμου του. Αναφέρθηκε επίσης στην τρέχουσα επικαιρότητα εκφράζοντας την θλίψη και τη συμπαράσταση του, στους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών όλης της χώρας.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Δημήτρης Πτωχός, «το όραμά μας είναι πολύ απλό. Θέλουμε το 2028 η Περιφέρεια Πελοποννήσου να είναι πρότυπο διεθνώς σε όλα τα επίπεδα: σε ανάπτυξη, προσέλκυση επενδύσεων σε απλοποίηση και ψηφιοποίηση υπηρεσιών, σε αξιοποίηση του πολιτιστικού μας αποθέματος, στην προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος, στις υποδομές και κυρίως στην πρόνοια και την αλληλεγγύη».

Ακολουθούν σημεία των δηλώσεων του:

«Πρέπει ο πολίτης να τεθεί ξανά στο κέντρο της διοίκησης και της πολιτικής. Θέλουμε να αγκαλιάσουμε όλους τους πολίτες, να ακούσουμε τα προβλήματα, τις σκέψεις και τις ιδέες τους, ώστε να τις ενσωματώσουμε στο πρόγραμμά μας».

«Έχουμε πάρα πολλή θέληση, έχουμε πάρα πολύ πάθος, κυρίως όμως έχουμε μια πολύ καλή προετοιμασία, ένα πολύ καλό σχέδιο και όραμα για τον τόπο. Έχουν υπάρξει πολλά παραδείγματα κυβερνήσεων με σχέδιο εκατό ημερών. Αν αλλάζει σε κυβερνήσεις, που το έχω δει να συμβαίνει, είναι απολύτως βέβαιο πως θα συμβεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Υπάρχουν πολλά πράγματα άυλα, μικρά, που μπορούν να αλλάξουν την καθημερινότητα των πολιτών».

«Υπάρχουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία, υπάρχουν πόροι, οι οποίοι μπορούν και πρέπει να διαθέτουν σωστά. Πολλές φορές μετράμε τον τρόπο με τον οποίο πετυχαίνει ή όχι η Περιφερειακή Διοίκηση με δύο βασικούς δείκτες. Το πόσα έργα κάνει και πόσα χρήματα απορροφά. Εμείς, θα θέλαμε αυτό να γίνει λίγο διαφορετικά: να μη στεκόμαστε στην απορρόφηση των χρημάτων αλλά κυρίως, στην αξιοποίησή τους. Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία και συνέργειες μεταξύ διαφορετικών χρηματοδοτικών μέσων και έργων ώστε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό για την Πελοπόννησο».

«Από την εμπειρία μου ως Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Σαμαρά, υπήρχαν πολλοί δημόσιοι λειτουργοί που είχαν απίθανη γνώση, είχαν λύσεις σε πάρα πολλά προβλήματα. Τους εντοπίσαμε, προσπαθήσαμε να τους αξιοποιήσουμε, ακούσαμε τις λύσεις τους και μας βοήθησαν πάρα πολύ. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι σε όλους τους ανθρώπους της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπάρχει γνώση, μέθοδος και λύσεις που απλά περιμένουν κάποιος να τις ζητήσει και να τις φέρει στην επιφάνεια και αυτό είναι κάτι που θα κάνουμε».

«Η ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές πήρε εάν τεράστιο ποσοστό που αποδεικνύει ότι αγκαλιάζει ανθρώπους που δεν είναι ταυτισμένοι με το ιδεολογικό της στίγμα. Το να έχεις έναν κομματικό μηχανισμό μαζί σου, ο οποίος αποτελείται από ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στην κοινωνία, είναι ενεργοί πολίτες και εκφράζουν την κοινωνία, για έμενα είναι πολύ τιμητικό».

«Το όραμα που έχει όλη η κοινωνία είναι: ανάπτυξη, νέες, καλοπληρωμένες δουλειές, νέες επενδύσεις πράσινη ενέργεια, προστασία του περιβάλλοντος αξιοποίηση του τεράστιου πολιτιστικού και πολιτισμικού μας αποθέματος, έμφαση στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα όπως ο τουρισμός και ο πρωτογενής τομέας, απλοποίηση των διαδικασιών και ψηφιοποίηση τους, κοινωνική πολιτική, πρόνοια και αλληλεγγύη».

«Ενεργοποιήσαμε ανθρώπους από πολλές κοινωνικές ομάδες και ανθρώπους που είχαν αποφασίσει να απέχουν από τα κοινά. Είμαστε μια πολυσυλλεκτική ομάδα, η οποία θα γίνει ομάδα με όλα τα γράμματα κεφαλαία, όχι μόνο στην προεκλογική φάση αλλά και την επόμενη μέρα».

«Ο κ. Νίκας είχα την τιμή να είναι καθηγητής μου. Έχω μια εξαιρετική σχέση μαζί του. Αυτή την περίοδο είναι λίγο πιο τυπική, αλλά πάντα θα τον εκτιμώ και θα τον αγαπώ. Σχετικά με το έργο που έχει κάνει, νομίζω ότι έχει κάνει πολύ θετικά βήματα και πάνω σε αυτό θα χτίσουμε. Δεν ερχόμαστε για να γκρεμίσουμε, ερχόμαστε για να συνθέσουμε, να κάνουμε ένα άλμα στο μέλλον».

«Σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε το Περιφερειακό Συμβούλιο να έχει την εικόνα που έχει σήμερα. Θέλουμε να αφήσουμε στο χθες την τοξικότητα, τη διχόνοια, όλη αυτή την αντιπαράθεση που είναι μη παραγωγική και να προχωρήσουμε σε κάτι που έχει ανάγκη ο τόπος. Αξιολόγηση, σύνθεση, πρόγραμμα και υλοποίηση».

Σχετικές αναρτήσεις

Πλήθος πιστών στην Ακολουθία του Επιταφίου στην Καλαμάτα

admin2020

Live Σε κλίμα ευλάβειας και κατάνυξης η συνάντηση των Επιτάφιων στην Μεσσήνη-Βίντεο

admin2020

Live Σε κλίμα ευλάβειας και κατάνυξης η περιφορά του επιτάφιου στο Μαυρομμάτη Πάμισου

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies