ΕιδησούλεςΛακωνίαςΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΣΚΑΛΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ: Σε επικίνδυνη κατάσταση το κτίριο του 2ου Δημοτικού και 3ου Νηπιαγωγείου

Επικίνδυνη έχει γίνει η κατάσταση, σύμφωνα με καταγγελίες, για μαθητές και εκπαιδευτικούς στο κτίριο του 2ου Δημοτικού και 3ου Νηπιαγωγείου της Σκάλας Λακωνίας.

 

Μάλιστα, από τον Οκτώβρη του 2022 ο Σύλλογος Γονέων της περιοχής είχε καταγγείλει την εισροή υδάτων σε αίθουσες του σχολείου και ζητούσε τον έλεγχο του κτιρίου και την άμεση αποκατάσταση κάθε ζημιάς.

 

Από τις εργασίες μόνωσης όπου ξεκίνησαν πρόσφατα διαπιστώθηκε σοβαρό πρόβλημα στο κτίριο. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκαν σοβαρές διαβρώσεις που οδήγησαν στο κλείσει η κεντρική είσοδος του κτιρίου και οι μαθητές να εισέρχονται στις αίθουσες από την πλαϊνή είσοδο των τουαλετών. Το πρόβλημα επηρεάζει τον προαυλισμό των μαθητών τόσο του Δημοτικού όσο και του Νηπιαγωγείου.

 

Όπως καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Ευρώτα, «είχαμε φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και η δημοτική αρχή είχε πει ότι θα γινόταν η αποκατάσταση, χωρίς χρονοδιάγραμμα και δεσμεύσεις».

 

Και προσθέτει: «Επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά ότι οι αντισεισμικοί, αντιπλημμυρικοί και στατικοί έλεγχοι των σχολείων μας δεν αποτελούν προτεραιότητα για το κράτος, την Περιφέρεια και τη δημοτική αρχή. Προτεραιότητά τους είναι το σκουπιδοεργοστάσιο της “ΤΕΡΝΑ”, έργα βιτρίνας, εργολαβίες και ό,τι έχει σχέση με ανταπόδοση.

 

Η συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση των σχολείων, η υποστελέχωση των υπηρεσιών οδηγούν σε εγκληματικές ελλείψεις σε βάρος του λαού και των παιδιών του.

 

Απαιτούμε εδώ και τώρα να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα και να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες εργασίες χωρίς να σταματήσει η εκπαιδευτική διαδικασία».

Σχετικές αναρτήσεις

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Σπάρτης Μιχάλη Βακαλόπουλο

admin2020

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου

admin2020

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λακωνίας Θεόδωρου Βερούτη, με τον Σύλλογο Τριτέκνων Οικογενειών

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies