ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑ

Στα άκρα φθάνει την αντιπαράθεση για τη 17 Νοέμβρη η κυβέρνηση

 

Μετά τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» συνεχίζεται με μια ανακοίνωση, στα μουλωχτά το βράδυ του Σαββάτου, που φέρνει στο νου άλλες εποχές.

Με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. από σήμερα έως και 21.00 της 18ης Νοεμβρίου απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από τέσσερα άτομα.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει ψευδώς πως η ενέργεια αυτή γίνεται στο πλαίσιο «των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19»

Στην πραγματικότητα η στόχευση είναι ξεκάθαρη και σχετίζεται με την πορεία του Πολυτεχνείου στην Αθήνα και τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας.

Αυτό είναι εμφανές και από τις αυστηρότατες ποινές που προβλέπονται για τους παραβάτες:

  • διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και*
  • διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η αστυνομία εισέβαλε στο ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου συλλαμβάνοντας άτομα που είχαν βρεθεί στον χώρο για να διαμαρτυρηθούν για την απαγόρευση της πορείας της 17ης Νοέμβρη.

    Αντίστοιχη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε και στην Πολυτεχνειούπολη, ενώ ακολούθησε όργιο καταστολής χωρίς αιτία στην περιοχή των Εξαρχείων.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών Σπουδαστών ΕΜΠ καταγγέλλει τους ίδιους τους αστυνομικούς, ως υπαίτιους των ζημιών που σημειώθηκαν μέσα στους χώρους του Πολυτεχνείου.

    Εν τω μεταξύ, όπως κατήγγειλαν και οι δικηγόροι υπεράσπισης, δεκάδες προσαχθέντες βρέθηκαν στοιβαγμένοι όλοι στον ίδιο χώρο, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, την ώρα που κατηγορούνται ακριβώς για αυτόν τον λόγο. Και μάλιστα, σε έναν χώρο που δεν αερίζεται επαρκώς. Οι συλληφθέντες, τελικά, αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού ορίστηκε άλλη ημερομηνία για να απολογηθούν ενώπιον του εισαγγελέα.

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies