ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικάΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Στα ύψη οι τιμές για πετρέλαιο βενζίνη και φυσικό αέριο, προβλέπει του Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Στην ανάρτηση του Τμήματος έρευνας και ανάπτυξης βάση δεδομένων για οικονομικές προβλέψεις αναφέρεται ότι:

υψηλότερο θα πρέπει να αναμένεται το επίπεδο των τιμών της ενέργειας για την Ευρωζώνη σε σχέση με την Ελλάδα για όλη την περίοδο από το 2022 έως και το 2025. Σε επίπεδο Ευρωζώνης οι τιμές της ενέργειας μετά τη μεγάλη αύξηση τους πρώτους μήνες του 2022 αναμένεται σταδιακά να επιστρέψουν στα επίπεδα που υπήρχαν στα τέλη του 2021, χωρίς ωστόσο έως το 2025 να προσεγγίζουν τα επίπεδα που είχαν οι τιμές στις αρχές του 2020.

Αντίστοιχη είναι και η κατάσταση στην ελληνική οικονομία όπου αν και η άνοδος των τιμών της ενέργειας είναι χαμηλότερη σχετικά με αυτήν στην Ευρωζώνη, παρόλα αυτά οι υψηλές τιμές στην ενέργεια φαίνεται ότι ήρθαν και θα παραμείνουν, τουλάχιστον έως το 2025.

Οι υψηλότερες τιμές του φυσικού αερίου είναι αυτές που θα προσθέσουν μεγαλύτερη δυναμική στις πληθωριστικές πιέσεις στην Ευρώπη. Αυτή είναι και η κατάσταση στην ελληνική οικονομία όπου η αύξηση της τιμής του αερίου θα πρέπει να αναμένεται να συνεχιστεί έως το καλοκαίρι.

Στη συνέχεια πάντως προβλέπεται αξιόλογη μείωση. Η μείωση στις τιμές του φυσικού αερίου στην Ελλάδα θα πρέπει να αναμένεται έως και τις αρχές του 2024.

Σχετικές αναρτήσεις

Μητροπολίτης Μεσσηνίας για ομόφυλα ζευγάρια: «Η εκκλησία δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχθεί»

admin2020

Καταρρέουν οι μύθοι για τις ΑΠΕ. Χτύπησε κόκκινο η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ.

admin2020

ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ –ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies