ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑ

Στην απομόνωση ο Λαγός το πρώτο βράδυ: Από το Ευρωκοινοβούλιο στις φυλακές Δομοκού

Στην απομόνωση ο Λαγός το πρώτο βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες από την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Στην απομόνωση των φυλακών Δομοκού διανυκτέρευσε ο καταδικασμένος σε φυλάκιση 13 ετών και 8 μηνών Χρυσαυγίτης Ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, στο πλαίσιο της διαδικασίας, που τηρείται αυστηρά, σχετικά με τα μέτρα για την πρόληψη μετάδοσης του κορονοϊού στον χώρο.

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής, μετά την άφιξή του στις φυλακές, υποβλήθηκε αμέσως σε μοριακό τεστ και οδηγήθηκε σε ειδικό χώρο όπου δεν θα έχει επαφές με άλλα άτομα, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα που αναμένεται ότι θα είναι έτοιμα σήμερα το πρωί.

Τότε και εφόσον το τεστ είναι αρνητικό, θα έχει συνέντευξη με τον διευθυντή των φυλακών, προκειμένου να καθοριστεί ο χώρος της κανονικής κράτησής του.

Σημειώνεται ότι οι υπόλοιποι χρυσαυγίτες που κρατούνται στις φυλακές Δομοκού, έχουν δηλώσει ότι δεν έχουν πρόβλημα να μείνει μαζί τους ο Λαγός, παρά τις διαφορές που οδήγησαν και στην ανεξαρτητοποίηση του στην Ευρωβουλή. Ωστόσο, εάν ο ίδιος δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο, θα οδηγηθεί σε κελί της ίδιας πτέρυγας, που θα μοιραστεί με κάποιον άλλον ποινικό κρατούμενο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο δικηγόρος του κρατούμενου θα υποβάλει άμεσα αίτηση για την μεταγωγή του Λαγού στις φυλακές Κορυδαλλού, επικαλούμενος την ευρωβουλευτική ιδιότητά του, την οποία διατηρεί.

Μετά την υποβολή του αιτήματος θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών, η οποία θα αποφασίσει αν θα το κάνει δεκτό ή όχι, χωρίς να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την έκδοση της απόφασης.

Πάντως, όπως έλεγαν αρμόδιοι παράγοντες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ΚΕΜ θα συνυπολογίσει διάφορες παραμέτρους πριν καταλήξει στην απόφαση, καθώς το κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού είναι αφενός φυλακή υποδίκων, ενώ επίσης το 70% των κρατουμένων είναι αλλοδαποί, κάτι που δημιουργεί και θέμα ασφάλειας για τον Γ. Λαγό, λόγω και της ρατσιστικής δράσης της εγκληματικής οργάνωσης.

Το επί σειρά ετών πρωτοπαλίκαρο του Νίκου Μιχαλολιάκου προσγειώθηκε στις 15.20 το μεσημέρι του Σαββάτου 15/05 στο Ελευθέριος Βενιζέλος με πτήση από τις Βρυξέλλες γύρω στις 15:20 και από εκεί, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε στην Εισαγγελία Εφετών για την εκτέλεση του εντάλματος.

Παρών ήταν και ο αρμόδιος για τις εκδόσεις εισαγγελικός λειτουργός, προκειμένου να πιστοποιήσει ότι έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την έκδοσή του. Η μεταγωγή του Λαγού στον Εισαγγελέα έγινε με κλούβα που συνοδευόταν από δύο τζιπ της Αστυνομίας και ισχυρή δύναμη. Ο Χρυσαυγίτης Ευρωβουλευτής φρόντισε να προκαλέσει για ακόμα μία φορά βγαίνοντας από το όχημα για να εισέλθει στο Εφετείο. Συγκεκριμένα φώναξε: «Για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα, αξίζει κάθε θυσία». 

Τον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Γιάννη Λαγό περίμεναν στο Εφετείο οι δύο συνήγοροι του, Κώστας Πλεύρης και Γιάννης Ζωγράφος. Ο Λαγός κατέθεσε αίτημα στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών αίτημα να κρατηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με τους δικηγόρους, ο Λαγός έχει υποβάλει ήδη αίτημα στην Γραμματέα Αντεγκληματικης Πολιτικής προκειμένου να κρατηθεί στον Κορυδαλλό για να διευκολύνεται να ασκεί τα καθήκοντα του στην Ευρωβουλή.

Ο εισαγγελέας ωστόσο, ενημέρωσε τον καταδικασθέντα Ευρωβουλευτή πως δεν είναι δική του αρμοδιότητα το κατάστημα που θα κρατηθεί καθώς την απόφαση αυτή λαμβάνει η Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής. Επομένως από το Εφετείο θα οδηγηθεί κατευθείαν στις φυλακές Δομοκού. Εξω από το Εφετείο άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκι φώναξαν «ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί», ενώ δύο τρεις φίλοι του λαγού του φώναξαν «Γιαννάρα γερά».

 

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies